Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>SÄ°YASET
27 Nisan 2021 Salı - 14:28

Aydemir: ‘Ruh ordumuzla yaşayan bir milletiz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki göstererek "Amerika dönsün aynaya baksın, orada soykırımı görür." dedi.

Aydemir: ‘Ruh ordumuzla yaşayan bir milletiz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 olaylarına ilişkin açıklamasına tepki göstererek "Amerika dönsün aynaya baksın, orada soykırımı görür." dedi.

AK Parti Grup Yönetim Kurulu üyesi Milletvekili Aydemir, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarıyla ilgili açıklamasının Türk milletinde nefret uyandırdığını, asil bir millete büyük haksızlık yapıldığını ifade etti.

‘BU BİR İFTİRADIR’

"Bu bir bühtandır, iftiradır." diyen Milletvekili Aydemir, ABD'nin bugüne kadar neyi söylemişse hepsinde haksız çıktığını, nereye girdiyse, oraya huzursuzluk getirdiğini söyledi.

Bunları, Ermeni mezalimine uğramış, çok sayıda büyüğünü kaybetmiş biri olarak söylediğini dile getiren Aydemir, "Tarihi hakikatleri yok ederseniz ilahi düzlemde ayakta kalmanız mümkün olmaz." diye konuştu.

HDP’NİN YAPTIĞI KÜRTLERE BÜHTANDIR

Milletvekili Aydemir, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, ABD Başkanı Biden’ın tarihi hakikatleri tersyüz eden nadanca yaklaşımına dönük tesbitler yapıp, HDP’nin “Soykırımla yüzleşme” ifadesinin Kürtlere bühtan olduğunun altını çizdi.

‘ABD BUGÜNE KADAR NEYİ SÖYLEMİŞSE HEPSİNDE HAKSIZ ÇIKMIŞTIR’

‘ABD bugüne kadar neyi söylemişse hepsinde haksız çıkmıştır. ‘ diyen Milletvekili Aydemir, ‘Nereye girmişse oraya huzursuzluk götürmüştür. Bakın coğrafyamıza, yakın zamanlarda olanlara bakın, Afganistan’a bakın, Irak’a bakın, Suriye’ye bakın. Gürcistan’a, Ukrayna’ya bakın. Nereye girmişse, nereye burnunu sokmuşsa oraya bir huzursuzluk enjekte etmiştir. Çok sayıda büyüğünü ermeni mezaliminde kaybetmiş biri olarak söylüyorum, eğer siz tarihi hakikatleri böyle tersyüz ederseniz, vallahi, billahi ilahi düzlemde ayakta kalmanız mümkün olmaz.’ dedi.

MUHALEFETİN İKİRCİKLİ AĞZINA TEPKİ KOYUYORUZ

Milletvekili Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ermeniler sözde soykırımı Kürtlerin yaptığını söylüyor. Sözde Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia eden HDP, 'soykırım yaşanmıştır' diyor. HDP, vicdansızca Kürtlere iftirada bulunuyor. CHP, HDP’yi kınamıyor. İYİ Parti Genel Başkanı ağzını açmıyor. Böyle bir şey olur mu? Muhalefetin ikircikli ağzına tepki koyuyoruz. Bir taraftan Biden’ın açıklamalarına tepki göstereceksiniz ama hemen ardından parantez açıp Türk dış politikasını eleştireceksiniz? Türkiye, dış politikada nerede yanlış yapmıştır? Dış politikada bir Türk duruşu gerçekleştirdik. Amerika aynaya dönsün baksın, orada soykırımı görür. Kısa tarihlerinde bile insanlığa karşı işledikleri binlerce suçlar var. Bizim ise binlerce yıllık tarihimizde, bulunduğumuz yerde huzur var. Biden gelsin Erzurum’a, onlarca toplu mezar çıktı. Bir tane Ermenilere ait toplu mezar yok."

BOĞAZİÇİ

Milletvekili Aydemir, Basın toplantısında, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne tepki olayının deşifre olduğunu; bunlarla beraber olan makul insanların da gerçeği gördüklerini ifade etti.

Milletvekili Aydemir, ‘Rektör tayini sonrasında Boğaziçi üniversitesinde nümayişler başladı. Biz o zaman söyledik ‘bu rektör mevzusu değil, bu çok derin bir mevzu. Bu Türk düşmanlarının organize oluşudur. Ve bunların etrafında masum çok iyi niyetle bulunanlar olmuştur.’ dedik biz. Hakikat orta yere çıktı, işte bugün Boğaziçi platformunun açıklamaları ortada. Milletimize karşı çok düşmanca bir tavır almışlardır. Zaten öteden beri böyleydiler, şimdi bu hadisede aşikar oldu. Boğaziçi platformunun yanında yer almış masum insanlar şimdi açıklama yapıyorlar ki ‘biz haksızlık yapmışız. Asla bir daha onlarla beraber olmayız’, diyorlar. Gerçek orta yere çıktı ki, bunların rektör tayininde itiraz ettikleri aslında Türkçe bir duruşa itirazdır. Kimi tayin ederseniz edin, bunlar bu millete karşı düşmanca tavırlarını devam ettirirler. ‘ dedi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

Çanakkale kara savaşlarının 106’ıncı yıldönümü dolayısıyla şühedayı rahmetle anan Milletvekili Aydemir, ‘ Şu vicdansızlıklar karşısında şunu ifade ederken bile yüreğimde bir acı hissediyorum, 10 binlerce şehidimiz var Çanakkale’de. Biz daha müreffeh şartlarda yaşayalım diye canlarını adadılar. Vatan mamur halde olsun diye nefislerinden geçtiler. Ama şimdi geldiğimiz noktada, ihanet odakları her gün şekil değiştiriyorlar ve orta yerdeler. Bu vicdansızlığa karşı hepimizin hazır halde olması lazım, müteyakkız olması lazım.  Çanakkale Şehitlerimizi rahmetle minnetle anıyoruz. Orada canlarını adayanlar bizim yüreğimizi ifade ediyorlar. Bu milletin bizatihi kendisidir şehitlerimiz. Onlara ihanet edenler, ABD’nin açıklamalarının yanında duranlar, pkk’ya, ypgye, türk düşmanı odaklara destek verenler bilsinler ki onların ruhaniyetiyle ezileceklerdir. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, Kuzey Irak’ta şehadet şerbeti içen Aygün Çakar’a rahmet niyazında bulunarak, ‘Ruh ordumuzla, şehitlerimizle, ölülerimizle yaşayan bir milletiz. ‘ kaydını düştü.

HAKKIN ADALETİN YANINDA BİTEVİYE DURACAĞIZ

Milletvekili Aydemir basın toplantısında, TBMM Başkanı Mustafa Sentop’a müteşekkir olduklarını belirterek, ‘ Sayın Başkan TBMM’de düzenlenen “Savaş Suçları Fotoğraf Sergisi ile 2. Karabağ Savaşı ve Ermenistan’ın Savaş Suçları Paneli” fotoğraf sergisini açtı. Bu çok anlamlıdır, özellikle, bu günlerde özel bir mana iade ediyor. Bundan dolayı sayın TBMM başkanımızı tebrik ediyorum, milletin hissiyatına tercüman olmuştur. Bununla milleti ifade eden şu demokrasi mabedinde bütün dünyaya mesaj veriyor. ABD’ye mesaj veriyor. Ki, ‘biz duruşumuzda sabit kadem haldeyiz, Allah’ın izniyle hakkın adaletin yanında biteviye duracağız diyor. Kendisine minnettarız. ‘ dedi.

HESABI GÖRÜLÜR

Bir gazetecinin, "Eski Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın başdanışmanının, eşinin firmasının ürettiği dezenfektanların bayiliğini yapmasına ilişkin haber var. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Biz helal ve haram kavramlarını hayatımızın orijin noktasına koymuş bir partiyiz. Varsa bir haksızlık, bunlar hukuk, mahkemeler nezdinde aşikar edilir, hesabı görülür. İddialar ve ifadeler üzerine burada kayıt düşmeyiz." karşılığını verdi.

 
Erzincan Belediyesi seferber oldu
 
MSB: Şehidimizin kanı yerde kalmadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karataş’tan soykırım yalanına tepki
Tarihi gerçeklikle hiçbir bağlantısı olmayan ve Türkiye’ye karşı sürekli ...
‘Kurucu irade Meclisi’mizin ruhunda yükselmiştir’
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal ...
Aydemir: ‘Rabbim Milletimizi ebediyen aziz kılsın’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, 'TBMM milli iradenin iffet ...
 
Sekmen’den 23 Nisan 1920 ruhu vurgusu
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ...
Karataş’tan 23 Nisan mesajı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 101. yıl dönümü dolayısıyla ...
Destici: 'TBMM devletin aklı, milletin vicdanıdır'
BBP Genel Başkanı Destici, “Türkiye Büyük Millet Meclisi; Devletin aklı, ...
 
Milletvekili Aydemir: ‘Türkiye eski Türkiye değil’
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’a sert tepki gösteren Milletvekili Aydemir, ...
Aydemir: ‘Bizim her halimiz hizmet üretmeye kodludur’
Basın Toplantısında muhalefet tarafından ortaya atılan iddiaları delilleriyle ...
Destici'den yeni anayasa çağrısı
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Millet İttifakı'nı oluşturan partilere ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva