Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>SÄ°YASET
19 Kasım 2018 Pazartesi - 12:36

Aydemir: ‘Birlik, ebedi dirliktir’

Aydemir, ‘‘İslam Medeniyetini farklı, ayrıcalıklı ve muhteşem hale getiren esas Hak korku ve imanı, Hz. Peygamber sevgisi ve bağlılığıdır. Güzel ahlakı tamamlamak üzere cihana teşrif eden Hz. Peygamber sevgisi yüce milletimizin ruh temeli, onun çizdiği ufuk ise değişmez yol haritasıdır. ' dedi

Aydemir: ‘Birlik, ebedi dirliktir’

AK Parti Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘‘İslam Medeniyetini farklı, ayrıcalıklı ve muhteşem hale getiren esas Hak korku ve imanı, Hz. Peygamber sevgisi ve bağlılığıdır. Güzel ahlakı tamamlamak üzere cihana teşrif eden Hz. Peygamber sevgisi yüce milletimizin ruh temeli, onun çizdiği ufuk ise değişmez yol haritasıdır. Bizi asırlara hükümran kılan gücümüz O’nun tebliğ ve tebşir ettiği vahdet ve tevhid imanıdır.’ dedi.
BİRLİK VE BERABERLİK İLAHİ NİMETTİR
Vahdet kavramı ve tevhid inancı üzerinde herkesin tefekkür etmesi, bu iki esasın kaydettiği manayı özümsemesi gerektiğine işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Hz. Peygamberin cihana teşrifi, insanlık için ilahi müjdedir. Zulmetin yerini aydınlığa terk ettiği bu kutlu vakit, ikiliği birliğe, başıbozukluğu dirliğe, parçalanmışlığı bütünlüğe eriştiren müstesna bir ilahi nimettir. Vahdet hakta buluşma, tevhid ise hakka teslimiyettir. Bu mübarek hedefe erişmenin yolu yaratılanı yaratandan ötürü sevmek, kardeşlik hukuk ve gerçeğinde sabit kadem olmaktır.’ kaydını düştü.
MİLLİ İRADEYE GÜÇ VEREN KAYNAK PEYGAMBER SEVGİSİDİR
Milli iradeye ilham veren tek kaynağın Kur’an, onu diri ve güçlü kılan önderin ise Hz. Peygamber olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, Bu hakikati takdim ve teslim eden Milli şair Mehmet Akif Ersoy’un; ‘Zulmette kalan zemini şarka/Saçtın yeniden sema sema nur/Bir feyz-i azim var ki sende-Hayran ona bin sabah-ı mahmur’ dizelerini hatırlatarak, ’Bu ilahi nimetin kadrini bilmek demek, kardeşlik, birlik ve beraberlik imanından taviz vermemektir. Yüce milletimiz bu kutlu gerçekte ittifak halindedir.’ mesajını verdi.
‘GÖZÜNÜZE MEDİNE’NİN SÜRMESİNİ ÇEKTİĞİNİZDE, KENDİNİZİ KAYBETMEZSİNİZ’
Kutlama mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Muhammed İkbal, ilim hayatının önemli bir kısmını batı ülkelerinde geçirmesine rağmen kendi değerlerine karşı yabancılaşmamasını şöyle açıklar: “Avrupa kültür ve ilimlerinin ışığı asla gözümü almadı, gözümü kamaştırmadı. Çünkü ben gözüme Medine’nin sürmesini çekmiştim. Kişiye halis sevgi verildi mi kendini tanır, şerefini korur. Ben o büyük Peygamberin kölelerindenim ki çakıllar onun ayağıyla şereflenip, yıldızlardan daha kıymettar oldular.’ Evet, pergelin sabit ucunu buraya kilitlediğinizde dünyanın neresinde olursanız olun, yolunuzu şaşırmazsınız. Gözünüze Medine’nin sürmesini çektiğinizde, kendinizi kaybetmezsiniz. Pusulanızı fahri kâinat Efendimizin yoluna ayarladığınızda, hedefinize muhakkak varırsınız. Tüm gençlerimizin bu şuurla hareket edeceklerine yürekten inanıyorum.” seçkin ifadelerine yer veren Milletvekili Aydemir, bu hakikati yürekten paylaştıklarını belirtti.
TEBRİK VE NİYAZ
Milletvekili Aydemir, mesajının son bölümünde Akif’in Hz. Peygamber sevgisini ifade eden; “Ne lahuti geceymişsin ki teksin sermediyette/ Meşimenden doğan ferdaya hayranım,ne ferdadır! /Işık namıyle vicdanlarda ondan başka bir şey yok/ O bir sönsün,hayat artık müebbed leyl-i yeldadır. “ dizelerine yer vererek, ‘İslam aleminin mevlid coşkusunu yürekten paylaşıyor, ‘Rabbim bizi O’nun sevgisinden, birlik ve beraberlik imanından, kardeşlik ahdinden ayırmasın’ niyazında aminlerini buluşturan milli iradenin iman ufkunda sabit kalma kararlılığımızı kaydediyoruz.’ dedi.

 
Erzurum adı botanik literatürüne girdi
 
Doğu Anadolu turizminde planlı dönem
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydın’dan Mevlid Kandili mesajı
Horasan Belediye Başkanı Abdulkadir Aydın, Mevlid Kandili nedeniyle mesaj yayınladı.
Milletvekili Aydemir: 'Toprak aziz, tohum mübarek’
Milletvekili Aydemir, ‘Akif’imiz, “Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu ...
Topcu Palandöken'e aday adayı oldu
Erzurum Barosu avukatlarından Erhan Topcu, AK Partiden Palandöken Belediyesine aday adayı oldu.
 
Bütün aday adaylarına eşit mesafedeyiz
Son derece mutluyuz
Tavlaşoğlu Yakutiye için aday adayı oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Meclis Birinci Başkan Vekili ve aynı zamanda ...
AK Parti’de başvuru süresi tamamlandı
31 Mart 2019 Yerel Yönetim Seçimlerinde AK Parti’den belediye başkanı ...
 
Milletvekili Aydemir’den sert tepki
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Kafasında, zihninde “öteki” ...
Doğan Pasinler’e aday adayı oldu
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Şube Müdürü Şeref Doğan, AK ...
Aydemir: ‘Asla müsaade etmeyeceğiz’
Aydemir, kardeşlik, birlik ve beraberlikten asla ödün vermeyeceklerini ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva