Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Erzurumspor yine PFDK’lık oldu
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 899'a yükseldi
Tekin’den atama açıklaması
Tekin’den atama açıklaması
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Koca randevu sisteminde yeni tedbirleri açıkladı
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 797’ye yükseldi
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
18 Kasım 2022 Cuma - 16:36

Araştırma Üniversiteleri Doğu’da buluştu

Araştırma Üniversiteleri Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile 23 Üniversite Rektörünün katılımıyla Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Araştırma Üniversiteleri Doğu’da buluştu

Araştırma Üniversiteleri Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile 23 Üniversite Rektörünün katılımıyla Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Toplantıya YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın yanı sıra; YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Haldun Göktaş, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ile 22 Araştırma Üniversitesinin Rektörleri ile sorumlu rektör yardımcıları katıldı.
Araştırma Üniversitelerinin Performansları Değerlendirildi
Yükseköğretim Kurulunca araştırma üniversitesi olarak belirlenen 20'si devlet, 3'ü vakıf olmak üzere 23 üniversite rektörünün katılımıyla gerçekleşen toplantıda söz konusu üniversitelerin “araştırma kapasitesi", “araştırma kalitesi" ile “etkileşim ve iş birliği" boyutlarında toplam 30 gösterge ile performansları değerlendirildi.
Toplantıda ayrıca araştırma üniversitelerinin Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) bağlamında 2022 yılına ait proje sayıları ve kullandıkları bütçeler ele alındı.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar: “Araştırma Üniversiteleri; Dünyadaki Değişime Yön Veren Kurumlardır”
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar toplantı çerçevesinde yaptığı konuşmada Elazığ’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek: “Araştırma Üniversiteleri ülkenin ulusal çıkarlarına hizmet eden bölgesel ve ulusal farkındalığında kritik rol oynayan önemli konuların başında gelir. Bir yandan AR-GE ve girişimcilik faaliyetleri ile sayısız patentlerle bir yandan da yaptıkları araştırmalarla toplum ve devletin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilgi üretimi ve teknik destek sağlama ve uzman hazırlamak konularında önemli roller üstlenmektedir. Araştırma üniversitelerinin diğer kurumlarla karşılaştırıldığında ülkedeki ve dünyadaki değişimi takip eden ve bu değişime yön veren başlıca kuruluşlardır” diye konuştu.
“Üniversitelerimizin Büyümesini Misyon Odaklı Farklılaşmaları ile Sürdürmelerini Arzu Ediyoruz”
Araştırma üniversitelerinin, ulusal gelişime katkılarının yanı sıra uluslararası arenada da önemli roller üstlendiğini ifade eden YÖK Başkanı Özvar, "Özellikle, inovasyonda ve bilgi üretimindeki rolleriyle uluslararası görünürlüğünü arttıran araştırma üniversiteleri, ülkelerin bilgi üretimindeki küresel rekabetine de büyük oranda destek olmaktadırlar. Ülkelerin, üniversiteleri aracılığıyla sahip oldukları güçlü araştırma kapasiteleri ve böylece küresel bilgi üretimine yaptıkları katkı, ekonomik ve siyasal alanlarda söz sahibi ve lider konumda olmalarına doğrudan kaynaklık eden unsurların başında gelmektedir. Yükseköğretim Kurulu olarak bizler de Türkiye'de yükseköğretim alanında son yirmi yılda yaşadığımız genişlemeyi üniversitelerimizin misyon odaklı farklılaşmaları ile sürdürmelerini arzu ediyoruz. Ülkemizin öncelikli hedefleri ve alanları çerçevesinde nitelikli bilgi üretmek, disiplinler arası çalışmaları ve işbirliklerini teşvik etmek, doktoralı araştırmacı sayısını artırmak ve üniversitelerimizi uluslararası alanda daha görünür kılmak gibi amaçlarla başlayan "Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nda, 2021 yılı Aralık ayında önemli değişiklikler yaptık. Böylece, programın hedeflerini netleştirdik ve içeriğini güçlendirmiş olduk. Programa dâhil edilen 3 vakıf üniversitesi ile 2022 yılı itibarıyla 20'si devlet ve 3'ü vakıf olmak üzere toplamda 23 araştırma üniversitesi sayısına ulaştık. Araştırma Üniversiteleri performanslarına göre A1, A2 ve A3 olmak üzere 3 performans grubuna ayrılmıştır. Araştırma üniversitelerine sağlanması planlanan tüm destekler, yer aldıkları performans grubuna göre farklılaşmaktadır" dedi.
Rektör Çomaklı: “Hem Bilgi Üretmeye, Hem de Üretilen Bilgiyi İnsanlık Yararına Kullanmaya Gayret Ediyoruz”
Toplantıya ilişkin değerlendirmede bulunan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ise, üniversite olarak eğitimle alakalı dönüşüme gittiklerini, yeni bir dönemin başladığını, bu bağlamda yayın sayısından patente, proje sayısından akredite sürecine dair birçok alanda önemli başarıların altına imza atıldığını belirterek, bilimsel ve araştırma-geliştirme çalışmaların yanında topluma hizmet noktasında da önemli atılımların yapıldığını söyledi.
Atatürk Üniversitesinin Araştırma Üniversitesi seçilerek görev ve sorumluluklarını yerine getirdiğinin ispatlandığını söyleyen Rektör Çomaklı: “Toplantı çerçevesinde yapılan değerlendirmeler, üniversitemizin başarılı olduğu yönler ile gelişime açık olan yönleri görmemiz açısından büyük önem taşıyor. Biz hem bilgi üretmeye, hem de üretilen bilgiyi insanlık yararına kullanmaya gayret ediyoruz. Araştırma Üniversitesi seçilerek sorumluluğumuz daha da arttı. Atatürk Üniversitesinin her bir ferdi olarak bu sorumluluğun bilinciyle çalışmaya, üretmeye ve üretileni faydaya dönüştürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 
Manisa FK Erzurumspor hazırlıklarını tamamladı
 
Erzurum’da 133 kaçak göçmen yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum’da Okul Öncesi Eğitimde rekor
Bakan Özer, "beş yaşta okullaşma oranı Erzurum’da yüzde 38’den yüzde 98’e yükseldi" dedi.
ETÜ’lü Öğrencilere TÜBİTAK’tan AP Desteği
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından yürütülen ...
YÖK Akademik Hareketlilik Projesi başlıyor
Köklü üniversitelerin yetişmiş akademik kadro ve birikimini 2006 yılından ...
 
MEB aile değerleri için harekete geçti
Milli Eğitim Bakanlığı, aile değerlerini merkeze alan 44 saatlik bir eğitim ...
ETÜ sosyal sorumluluk projeleri üretmeye devam ediyor
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Özel Doğu Akademi Özel Eğitim ve ...
ATAUNİ’de izleme ve değerlendirme gündemi
Atatürk Üniversitesinin vizyonunu belirlemek üzere hayata geçirilen Yeni ...
 
Özer eğitim sistemini değerlendirdi
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’de eğitim sisteminde 19 milyon ...
Uluslararası öğrencilere yönelik sosyal uyum buluşması
Atatürk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Koordinatörlüğü ve Erzurum Valiliği ...
Erzurum Barosundan yeni bir ilk
Akademik, bilimsel ve donanımlı alt yapısıyla kurumlar arası iş birliklerine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva