Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>SPOR
19 Mart 2012 Pazartesi - 01:00

Amatör ligde Yakutiyespor farkı

Yakutiyespor U19 futbol takımı Süper Amatörde şampiyon oldu. Son maçında Oltuspor ile karşılaşacak olan Yakutiyespor U 19 rakibinin sahaya çıkmaması üzerine son maçını 3 - 0 hükmen galip bitirmiş oldu.

Amatör ligde Yakutiyespor farkı

Yakutiyespor U19 futbol takımı Süper Amatörde şampiyon oldu. Son maçında Oltuspor ile karşılaşacak olan Yakutiyespor U 19 rakibinin sahaya çıkmaması üzerine son maçını 3 - 0 hükmen galip bitirmiş oldu. Bu sezon fırtına gibi esen Yakutiye U 19 futbol takımı Türkiye şampiyonası için gruplara gidiyor. Mayıs ayında başlayacak Türkiye şampiyonası için hedef burada da ipi göğüslemek. Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, gelen başarının gençlere yatırımın doğru olduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Mergan, Şüper Amatör'de ligi birinci tamamlamanın ayrı bir önemi olduğunu işaret ederek "Rakiplerimizin futbolcu yaş ortalaması çok yukarılardaydı. Biz gençlere yatırım yaptık, çünkü gelecek onların" dedi.
Yakutiyespor U 19 futbol takımı bu yıl fırtına gibi esti. Önce U 19 liginde muhteşem bir performans ortaya koyarak hiç yenilmeden, rakip filelere 13 maçta 71 gol bırakan Yakutiyespor U 19 takımı ardından Süper Amatör ligde yaş ortalaması kendisinden çok yüksek olan takımlarla mücadele etti. Süper Amatör Ligde şampiyonluğunu rakibi Oltuspor'un sahaya çıkmaması nedeniyle buruk kutlayan futbolcular, hedeflerinin Türkiye şampiyonası için grup maçları olduğunu söylediler. Yakutiyespor Kulüp Başkanı Ferhat Mergan, 4 grupta geçecek Türkiye U 19 liginin finallerinin ardından Türkiye şampiyonluğunun hedeflerinde olduğunu belirterek "U 19 isminden de anlaşılacağı üzere 19 yaş ve altını içermektedir. Mücadele ettiğimiz lig, yaş ortalaması 25 ve üzeri futbolcuların oynadığı bir lig. Süper Amatör Lig, zor bir ligdi ancak bizim gençlere güvenimizin karşılıksız olmadığını burada da gördük. Şimdi gözümüzü Türkiye şampiyonluğuna diktik. Hayırlısıyla orada da önemli başarılara imza atacağımıza inanıyorum. Ben sporcularıma güveniyorum." şeklinde konuştu.
Erzurum futboluna yeni bir soluk getiren Yakutiyespor Başkanı Ferhat Mergan, gençliğe yapılan yatırımların Belediye Başkanı Ali Korkut'un maddi ve manevi desteğiyle gerçekleştiğini belirtti. Mergan, "Geldiğimiz yerin asıl mimarı Belediye Başkanımız Ali Korkut'tur. Bize sunduğu imkan ve fırsatları gençlerimizle doğru değerlendirdiğimiz için başarı kendiliğinden geldi. Bu sonuçlar bir şeyi daha ortaya koydu, gençlere, hatta 13 yaşındaki çocuklarımıza güvenmekle çok doğru bir iş yapmışız" ifadelerini kullandı.
140 lisanslı futbolcusu bulunan Yakutiyespor'un başarılarındaki başka mimarları da var. Takımın çalıştırıcıları Ercan Ünal, Kurtulay Öksüz, Aydın Özyıldırım (Kaleci Antrenörü) Erzurum liglerindeki en uyumlu ekip olarak göze çarpıyorlar. Yönetim ve futbolcularıyla iyi bir koordineyle başarıyı yakaladıklarını söyleyen antrenörler "Belediye Başkanımız Ali Korkut, Yakutiyespor Başkanımız Ferhat Mergan, ikinci başkanımız Suat Hayri Güneş ve bütün ekibimiz başarının sahipleridir. Bize verdikleri destek için teşekkür ediyoruz. Bize olan güveni boşa çıkarmadığımız için de ayrıca mutluyuz" dediler.

 
B.Belediyespor üç puanla dönüyor
 
Hurdacılar siteye kavuşuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
B.Belediyespor üç puanla dönüyor
Büyükşehir Belediyesispor deplasman oynadığı Hatayspor maçından2-1 galip ...
Palandöken göze geldi
Erzurum Palandöken'de bugün başlayan Snowboard Türkiye Şampiyonası'nda ...
Alp disiplininde Daşdemir damgası
Uluslararası Alp Disiplini Palandöken Kupası Yarışları Palandöken Kayak ...
 
Yakutiye sporda zirvede
Yakutiyespor U19 futbol takımı U 19 liginin ardından Süper Amatörde de ipi göğüslemek üzere.
Erzurum'da güreş fırtınası esti
12 Mart Erzurum’un düşman işgalinden Kurtuluşunun 94. Yıl Dönümü nedeniyle ...
Şampiyon Nene Hatun
Liselerarası Genç Bayanlar ve Genç Erkekler Voleybol Grup Birinciliği ...
 
Gözüyaşlı yarıştılar
- Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde antrenman yaparken hayatını kaybeden ...
B.Belediyespor taraftarını sevindirdi
Büyükşehir Belediyesispor, kendi evinde oynadığı Pazarspor maçında farka ...
Gözyaşlarıyla anıldı
Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi'nde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva