Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
4 Ağustos 2018 Cumartesi - 15:22

Altınok: “Papaz Türkiye’de rahat durmadı”

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok Erzurum’da katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Altınok: “Papaz Türkiye’de rahat durmadı”

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok Erzurum’da katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Altınok “Biz sadece PKK ile savaşmıyoruz biz PKK’nın arkasında ki uluslararası güçlerle de savaşıyoruz” dedi.

TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı Selami Altınok, Kardelen TV’de yayınlanan Gündem Özel programında İHA Bölge Müdürü Ayhan Türkez ve Prof. Dr. Mevlüt Özben’in gündeme dair soruları yanıtladı.

“ULUSLARARASI GÜÇLERLE SAVAŞIYORUZ”

Terör örgütü PKK’nın daha önce de bebekleri öldürdüğünü ifade eden Altınok, “Daha süt emen kundakta ki bebeğin şahadeti bütün toplumu yaraladı. Biz PKK’nin bu yüzünü biliyoruz 1984’te eylemlerine başladığı günden berri o zamanda Başbağlar’da ona benzer büyük katliamlar yaptığı terör olaylarında da yine kundakta ki evlatlarımı katletmişti. Şunu özellikle belirtmek lazım Terör örgütü sıkıştıkça, alan bulamadıkça ve her gün onlarca kayıp verdikçe bu ve buna benzer maalesef alçakça eylemleri ses getirebilmek adına yapıyor bunlara fırsat vermeyeceğiz. Son iki üç yıldır terörle mücadelede gelinen noktayı bütün milletimiz görüyor terör örgütüne PKK’ya çok büyük kayıplar verdirdik neredeyse minimize etme noktasına getirdik ama biz sadece PKK ile savaşmıyoruz. Biz PKK’nın arkasında ki uluslararası güçlerle savaşıyoruz” şeklinde konuştu.

“PAPAZ TÜRKİYE’DE RAHAT DURMADI”

Papaz Brunson olayı hakkında konuşan Altınok, Brunson’un Türkiye’de çeşitli terör örgütleriyle iş birliği içerisinde olup hainlik yaptığını vurgulayarak,“Papaz meselesini sadece bir papaz meselesi diye okumamak lazım yani Türkiye’de gezi olaylarıyla başlayan 17-25 Aralıkla devam eden, 6-8 Ekim olaylarıyla devam eden en sıkıntılısı da 15 Temmuz hain darbe girişimiyle devam eden süreci getirip o papaz meselesiyle birlikte değerlendirmek lazım. Papazın serbest kalmasını Türkiye’de hukuk yokmuş gibi bir siyasi iradenin iki dudağı arasında bir olaymış gibi değerlendirenlerin 19 senedir Amerika’da Türkiye üzerine bir sürü hainlikler yapmış FETÖ’nün liderini ve lider kadrosunu orada barındırmasını da değerlendirerek sonuca varmak lazım. Papaz olayında onunla alakalı çok ciddi itamlar var. PKK ile irtibatları, FETÖ ile irtibatları aynı zamanda misyonerlik faaliyetlerini de dikkate aldığınızda Türkiye’de çok rahat durmadığını ifade etmek lazım” dedi.

“2023’DEN ÖNCE ERZURUM’A HIZLI TREN GELECEK”

Erzurumlulara hızlı tren müjdesi de veren Selami Altınok 2023’e kadar hızlı trenin Erzurum’a ulaşacağını ifade ederek, “Hedefimiz 2023’den önce Erzurum’a hızlı treni getirebilmek. Hızlı tren deyince insanlarımız belki canlandıramıyor ama örnek olarak Ankara’dan biniyorsunuz 3,5 saat sonra İstanbul’dasınız Ankara’dan biniyorsunuz 1,5 saat sonra Konya’dasınız ve çok yüksek bir konforla bizim o bildiğimiz kara trenler gibi değil oldukça sessiz. Bunu da Erzurum’a kazandıracağız” diye belirtti.

“YENİ SİSTEM TIKIR TIKIR İŞLEYECEK”

Yeni sistemin tahmin edilenden daha fazla hareket kabiliyetlerini hızlandırdıklarını belirten Altınok, “Yeni sistem bizim yönetimde istikrar ve hızlı hareket edebilme kabiliyetimizi tahminlerin ötesinde çok büyük oranda artırdı. Bu sistem önümüzde ki yıldan itibaren artık eski alışkanlıkları bir kenara bırakarak tıkır tıkır işlemeye başlayacak. Türkiye 2023 hedeflerini ortaya koyduğunda o hedefleri bu istikrarlı ve hızlı sürecin var olduğu yönetim sisteminde çok daha rahat aşabileceğimizi ve ulaşabileceğimizi düşünüyorum. Biz ilerde milli gelirimizin 20 bin Doları aşmasını arzu ediyoruz. Daha istikrarlı, eğitimde daha kaliteyi yakalamış, bilişim alanında çok büyük işler başarmış biz büyümeden çok üretim amaçlı büyümeye yönelmiş katma değer yaratan bir büyüme modelinin daha bir ön plana çıktığı bir Türkiye yapma derdindeyiz” şeklinde konuştu.

 
1 yılda 34 bin 134 deprem oldu
 
Erzurumlular Derneği’nden ‘Birlik’ mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
3 yeni bakan yardımcısı atandı
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığında bakan yardımcılıklarına ...
DAG Teleskobu’nun Ön Teslim Toplantısı Gerçekleştirildi
Kaba inşaatı tamamlanan ve kubbe kurulum çalışmaları başlatılan DAG Projesi’nde ...
"Kıyamadığımız kız kardeşimize zalimler kıydı"
10 aylık bebeğiyle birlikte şehit olan Nurcan Karakaya'nın ağabeyi Halim ...
 
'Vatan sağolsun'
Karakaya, "Sürpriz yapmak için yanıma çıkmıştı. 2 saat oturduk. 5 dakika ...
Aydın’dan, ETSO’ya ziyaret
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili ...
Başsavcı İnal’dan Azizoğlu’na veda ziyareti
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı ...
 
Aras EDAŞ’a üst düzey ziyaret
Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Genel Müdürü Halil İbrahim Leventoğlu ...
Karataş'tan, 24 Temmuz mesajı
Milliyetçi Hareket Partisi Erzurum İl Başkanı Naim Karataş, 24 Temmuz ...
Orhan: ‘15 Temmuz’u unutturmamalıyız’
Bir süre önce Erzurumlu işadamı Hamza Cimilli tarafından yaptırılarak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva