Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>SÄ°YASET
16 Mayıs 2015 Cumartesi - 11:47

Ala: ‘Erzurum için yüreklerimizi birleştirdik’

İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Adayı Erzurum’daki seçim çalışmalarına devam etti. Kentin hassasiyet taşıyan mekânlarında vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Efkan Ala’ya dadaşlar büyük ilgi gösterdi.

Ala: ‘Erzurum için yüreklerimizi birleştirdik’

İçişleri eski Bakanı, Erzurum Milletvekili Adayı Erzurum’daki seçim çalışmalarına devam etti. Kentin hassasiyet taşıyan mekânlarında vatandaşlarla bir araya gelen ve sorunlarını dinleyen Efkan Ala’ya dadaşlar büyük ilgi gösterdi.

BEDESTEN ESNAFIYLA BULUŞMA

Erzurum Milletvekili Adayı Efkan Ala, kentteki ziyaretlerine beraberinde İl Başkanı Fatih Yeşilyurt ve partililer ile birlikte ilk olarak Tarihi Rüstem Paşa Bedesteninden başladı. Taşhan’da esnafı işyerlerinde tek tek ziyaret eden Efkan Ala, kendisine iletilen istek ve şikâyetlerle ilgili olarak gerekli yerlerle iletişime geçeceklerini ve en kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağını söyledi.

YUNUS EMRE ALA’YI AĞIRLADI

Ala’nın bir sonraki durağı ise Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi oldu. Ak Parti Yunus Emre Mahalle Temsilciliği’nin açılış törenine katılan Ala, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ve Palandöken belediye Başkanı Orhan Bulutlar ile birlikte temsilciliğin açılış kurdelesini kesti. Efkan Ala açılışta yaptığı konuşmada seçimlerin önemine değindi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Başkaları sandıkta sadece milletvekili seçiyor. Ama biz seçim yaptığımızda BM’de mazlumların problemlerini dile getirecek kişileri seçiyoruz, Türkiye’yi yönetecek, Türkiye’yi kalkındıracak insanları seçiyoruz. Erzurum’la hemdert olan insanları seçiyoruz. Allah’ın izniyle Türkiye’de kardeşçe, barış içerisinde, dostça bir ailenin fertleri olarak; nasıl ki Malazgirt’ten girdik Osmanlı’yı kurduk, nasıl ki Çanakkale’de bu vatan için birlikte savaştık, şimdi de Biz yine büyük bir medeniyeti inşa ederek yedi düvele karşı Çanakkale gibi birlik mesajını vereceğiz. Erzurum’u kalkındıracağız. Sadece kendi bölgesinde değil bölgedeki ülkelerle birlikte ticaret yapan kalkınan bir merkez haline dönüştüreceğiz. 2002’den beri yaptıklarımız, 2023’a kadar yapacaklarımız da ortada. Erzurum bu pastadan en büyük payını alacaktır. Bundan emin olunuz.”

Açılışın ardından partililer birlikte öğle yemeği yiyen Ala, buradan Erzurumspor- Sakaryaspor maçını izlemek için Kazım Karabekir Stadyumu’na geçti. Maçı izledikten sonra ardından Sime- Sen(Sivil Memurlar Sendikası)’i ziyaret eden Ala memurların istek ve şikâyetlerini not alarak mecliste bunları tek tek dile getireceğini söyledi.

“SANDIK PETROL KUYUSUNDAN DAHA DEĞERLİDİR”

Ala daha sonra Şükrüpaşa semtinde kent merkezinde yaşayan Tortumlu vatandaşlar ile bir araya geldi. İl Başkanı Yeşilyurt Milletvekili Adayı Tarıkdaroğlu’nun da katıldığı toplantıda konuşan Ala: “Biz bu coğrafyanın insanı olarak önce Türkiye'nin gelişmesini kalkınmasını ve büyük bir devlet olmasını arzu ettik. Ve bu politikaları izleyen destekleyen iktidarların ve hükümetlerin de arkasında durduk. Türkiye’deki istikrarın sadece Türkiye'ye değil, Orta Asya’daki, Balkanlardaki, Ortadoğu'daki kardeşlerimize de faydası olur. İşte o zaman bu Erzurum'a da alt yapı olarak yansır. Bakın Irak’ta nereyi kazanırsanız petrol çıkıyor. Ama siyasi istikrar yakalayamadıkları için, millet iradesi egemen olmadığı için kargaşa içerisindeler. İç savaş içerisindeler. Biz bugün milli helikopterimizi, milli tankımızı, milli savaş gemimizi nasıl yaptık? Siyasi istikrar sayesinde yaptık. Onu da sizin verdiğiniz oylarla elde ettik. Sandık petrol kuyusundan daha değerlidir” diyerek seçimlerin önemine vurgu yaptı.

“ERZURUM BİR TİCARET ÜSSÜNE DÖNÜŞECEK”

Erzurum’ yapılacak çalışmalara da değinen Ala: “Erzurum, bütün ilçeleri ile bölgenin yıldızı haline gelmesi ve kalkınmanın üretimin merkezi haline gelmesi için tespit ettiğimiz konu başlıkları var. Bu konu başlıklarıyla ilgili artık adımları atmaya başlıyoruz. Bugüne kadar önümüzdeki engellemelere rağmen bir çok alt yapıyı sağladık. Şimdi üst yapıyı hareketlendirme zamanı.” diyerek bölgedeki kalkınma hamlelerini anlattı.

 
Aziziye'den Bursa'ya tanıtım çıkarması
 
Yılmaz: ‘DAP Doğu’nun ufku olacak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tarıkdaroğlu esnafla istişare etti
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zafer Tarıkdaroğlu, seçim çalışmalarını ...
Aydemir: ‘Köprüköy, Duamız ve Marifet'imizdir’
Aydemir, ‘Köprüköy’ü köylerinin isimleri öyle güzel tarif ediyor ki, burada ...
Taşkesenlioğlu, istişare etti, dua aldı
AK Parti Erzurum Milletvekili adayı Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarını ...
 
FIRAT, KUZEY-GÜNEY DEMEDEN ÇALIŞIYOR
Ak Parti Erzurum Milletvekili Adayı Av. Abdurrahim Fırat, seçim çalışmalarını ...
ADNAN YILMAZ İSPİR VE PAZARYOLU’NDAYDI
Ak Parti Erzurum Milletvekili ve yeni dönemde de milletvekili adayı olan ...
TAŞKESENLİOĞLU DURDURAK BİLMİYOR
Ak Parti Milletvekili Adayı Zehra Taşkesenlioğlu, kente geldiği ilk günden ...
 
SEKMEN MORAL DEPOLADI...
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Müceldili Konağı’nda ...
BAŞKAN AYDIN AK PARTİ'DE
30 Mart yerel seçimleri öncesi AK Parti’den aday adayı olan ancak aday ...
AK PARTİ'nin Yeni Yönetim Kurulu Listesi
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı AK Parti 5. Olağan Kongresi’nde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva