Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
16 Eylül 2021 Perşembe - 00:04

Akar: ‘Türkiye uluslararası boyutta özne’

Türkiye ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerince düzenlenen "TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı" kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un katılımıyla Seçkin Gözlemci Günü gerçekleştirildi.

Akar: ‘Türkiye uluslararası boyutta özne’

Türkiye ve Azerbaycan Hava Kuvvetlerince düzenlenen "TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı" kapsamında Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov’un katılımıyla Seçkin Gözlemci Günü gerçekleştirildi.

Bakanlar Akar ve Hasanov ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Azerbaycan Genelkurmay Başkanı Korgeneral Kerim Veliyev, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ramiz Tahirov, "Seçkin Gözlemci Günü" faaliyetlerine katılmak üzere 3. Ana Jet Üs Komutanlığı’na geldi. Burada Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Atilla Gülan, 3. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Önder Şensöz ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Akar ve Hasanov’a Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi'nde tatbikata ve Seçkin Gözlemci Günü faaliyetlerine ilişkin brifing verildi. Brifingin ardından konuşan Bakan Akar, bölge olarak hassas bir dönemden geçildiğini, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti. Türkiye’nin tüm komşularının toprak bütünlüğüne, egemenlik haklarına saygılı olduğunu vurgulayan Akar, "Bizim herhangi bir şekilde birinin hudutlarını ihlal etmek gibi bir niyetimiz asla söz konusu olamaz. Ancak diğer taraftan da karada, denizde ve havada hiçbir şekilde ne kendi ne de dost ve kardeşlerimizin hakkını, hukukunu çiğnetiriz" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası ortamda artık bir özne haline geldiğini belirten Akar, bu kapsamda Türkiye’nin etki ve ilgi alanının genişlediğini ifade etti. Türk Silahlı Kuvvetlerinin Cumhuriyet tarihinin en yoğun dönemini yaşadığına dikkati çeken Akar, "Bütün kuvvetlerimiz yoğun bir çalışma, gayret içinde. Ter döküyor ve gerektiğinde de hayatlarını ortaya koyuyor. Bu şekilde mücadelemiz devam ediyor. Bizim tek amacımız ülkemizin, dost ve kardeşlerimizin güvenliğini sağlamak. Bunun için gayret gösteriyoruz. Bunun dışında bizim herhangi bir gizli ajandamızın olmadığını herkesin bilmesi lazım" dedi.

Tatbikatların önemine değinen Akar, "Bu başarılı tatbikatlar aynı zamanda bizi izleyen düşman gözleri korkutuyor, dost ve kardeşlerimizi heyecanlandırıyor" ifadesini kullandı.

Türkiye ve Azerbaycan arasındaki yakın kardeşlik ilişkilerine vurgu yapan Bakan Akar, "Azerbaycan'a karşı yapılan tehditleri bize karşı yapılmış olarak algılıyoruz" diye konuştu.

30 yıldır işgal altında kalan öz topraklarını "Tek Vatan Harekatı" ile 44 gün gibi kısa sürede kurtaran Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerini bir kez daha tebrik eden Akar, "Başarılı harekatın ardından kurulan ortak merkezde TSK ve Rus askerleri birlikte görev yapıyor, ateşkesi gözlemliyor, ateşkesin kalıcı olması için birlikte gayret sarf ediyor. Bununla birlikte el yapımı patlayıcıların, mayınların temizlenmesine yönelik de TSK olarak elimizden gelen gayreti gösterdik, göstermeye devam ediyoruz" dedi.

"HAMINIZ SALAMAT VE YAHŞI GALIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 15 Haziran'da imzalanan "Şuşa Beyannamesi"ni iki ülke arasındaki kardeşliğin mühürlenmesi olarak nitelendiren Akar, beyannamenin Türkiye ve Azerbaycan arasındaki iş birliğinin geldiği noktayı gösterdiği kadar bundan sonra izlenecek yol haritasını da ortaya koyduğunu söyledi. Bölgede kalıcı barış ve huzur ortamı ile refaha giden yolun açılmasının önemli olduğunu aktaran Akar, şöyle konuştu:

"Sayın Cumhurbaşkanımız ile Sayın Aliyev'in Ermenistan'a uzattıkları barış elinin, barışa, huzura gitmek için yapılan teklifin karşılık bulması önemlidir. Fakat maalesef şu ana kadar tam bir cevap alınamadıysa da bazı iz ve emareler var. Bizim amacımız barış, huzur içinde tarafların hem güven hem de refah içinde yaşamasıdır. Bizim temennimiz Ermenistan'ın ateşkese uyması, herhangi bir yanlışlık yapmaması ve bölgede ateşkesin kalıcı hale gelmesi ve istikrarın sağlanmasıdır. "

Tatbikata katılan personeli tebrik eden Akar sözlerini, "Hamınız salamat ve yahşı galın" ifadesiyle tamamladı.

"TÜRKİYE GİBİ BİR KARDEŞİMİZİN YANIMIZDA OLMASI BİZE GÜÇ VERİYOR"

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ise tatbikata katılan personeli tebrik ederek, son dönemde artan tatbikatlar sayesinde Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin büyük tecrübe kazandığını, iki ülke silahlı kuvvetleri arasındaki tatbikatların devam edeceğini belirtti. Bakan Hasanov, "Devlet başkanlarımızın arasındaki samimi ilişkiler, ülkeler arası ilişkilere ve karşılıklı güvenin oluşmasına olumlu etki gösteriyor" dedi.

Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarını kurtarmaya yönelik başlattığı harekat sırasında daima Türkiye'nin desteğini gördüğünü ifade eden Hasanov, şunları kaydetti:

"Savaş zamanı Türkiye Cumhurbaşkanı, Savunma Bakanı ve diğer yüksek vazifeli isimler defalarla Azerbaycan’a siyasi, manevi ve diplomatik destek göstermiştir. Onların beyanatları Azerbaycan’ın tek olmadığını ve Türkiye’nin daima Azerbaycan’ın yanında olduğunu, Azerbaycan-Türkiye kardeşliğinin sarsılmaz olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye gibi bir kardeşimizin yanımızda olması bize güç veriyor. Azerbaycan halkı Türkiye’nin desteğini çok değerli görmektedir. Türkiye tarafından gösterilen desteğe derin teşekkürümü bildirmek istiyorum."

Gösterilen samimi ilgi ve ev sahipliğinden dolayı Akar'a teşekkür eden Hasanov, konuşmasını "Yaşasın Türkiye, yaşasın Türkiye-Azerbaycan kardeşliği" ifadeleri ile bitirdi.

TATBİKAT İÇİN ÖZEL ARMA

Anadolu Kartalı Eğitim Merkezi’ndeki brifingin ardından Bakanlar Akar ve Hasanov ile beraberindeki komutanlar, tatbikata katılan personelle hatıra fotoğrafı çektirdi. Bu sırada Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler’in tatbikat için özel olarak

hazırlanan arma ile şapkaları takmaları dikkat çekti. Tatbikat için hazırlanan özel armada Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını simgeleyen iki şahin ile "Tek millet iki devlet" ifadesi yer aldı.

TURAZ Şahini 2021 Tatbikatı'nda 8 muharip uçak, havadan erken ihbar ve kontrol uçağı (HİK) ile hava savunma sistemleri ile çok sayıda personel görev aldı. Tatbikatla Türkiye ve Azerbaycan Hava Kuvvetleri arasında elektronik harp konusunda karşılıklı tecrübe alışverişi yapıldı, karma hava harekatı konusunda uygulamalı eğitim gerçekleştirildi.

SOLOTÜRK PİLOTUNA TELSİZDEN TEBRİK

Hatıra fotoğrafı sonrasında Bakanlar Akar ve Hasanov ile beraberindeki komutanlar uçuş kulesine geçti. Buradan tatbikat kapsamında uçakların başarıyla gerçekleştirdiği meydan taarruzu ve pasaj geçişlerini takip eden Akar ve Hasanov, daha sonra Solotürk gösterisini izledi. Gösterinin sonunda Bakan Akar, telsizle konuştuğu Solotürk pilotunu başarılı gösterisinden dolayı tebrik ederek, "Bizim için her zaman heyecan ve gurur kaynağı oldunuz" dedi.

 
Tekman Kaymakamı Çimşir görevine başladı
 
Demir: ‘47 Ar-Ge projesini başarıyla tamamladık’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Muş’ta uyuşturucu madde ticareti yapanlara yönelik düzenlenen operasyonda ...
21 kilo esrar ele geçirildi
Bingöl’de jandarma ekiplerince icra edilen uyuşturucu operasyonunda bin ...
Ekmek pişirirken tandıra düştü
Erzincan’da tandırda ekmek pişirirken dengesini kaybederek tandıra düşen ...
 
Duvara çarparak durabildi
Erzurum-Bayburt karayolunda seyir halindeki minibüs, sürücüsünün direksiyon ...
Düdüklü tencere bomba gibi patladı
Pasinler’de düdüklü tencerenin patlamasıyla yüzünde ve vücudunda derin ...
Jandarma'dan kan bağışı
Ardahan İl Jandarma Komutanlığı personeli, Kızılay’a kan bağışı desteğinde bulundu.
 
Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı
İçişleri Bakanlığı, Eren-13 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Bingöl Operasyonu ...
Murat Nehri can aldı
Muş’ta arkadaşlarıyla birlikte nehre giren bir genç boğuldu.
İkna edilen terörist teslim oldu
Siirt'te güvenlik güçlerinin ikna çalışmaları sonucu 1 PKK'lı terörist teslim oldu.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva