Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>ASAYÄ°Ş
27 Mart 2023 Pazartesi - 00:40

Akar: '30 bin 62 personel alımı yapacağız'

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanları ile video tele konferans toplantısında, “Bakanlık olarak bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağız. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor” dedi.

Akar:  30 bin 62 personel alımı yapacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanları ile video tele konferans toplantısında, “Bakanlık olarak bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel alımı yapacağız. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor” dedi.
Bakan Akar, beraberindeki Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile 6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7, Elbistan ilçesinde ise saat 7,6 büyüklüğündeki depremlerin vurduğu iller arasında yer alan Hatay'daki faaliyetlerine devam ediyor.
Bu kapsamda Reyhanlı’daki 4’üncü Hudut Tabur Komutanlığında inceleme ve denetlemeye müteakip Akar’ın başkanlığında sınır hattı ve ötesindeki birliklerin komutanlarının katılımıyla video tele konferans toplantısı gerçekleştirildi.
Sahadaki son duruma ilişkin bilgi alan, talimat veren Akar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin milletinin huzur ve güvenliği için terörle mücadelesine yurt içinde ve sınır ötesinde azim ve kararlılıkla başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Teröristlerin güvenlik güçlerine yönelik sınır ötesinde tacizlerinin devam ettiğini dile getiren Akar, “Deprem döneminde dahi teröristlerin saldırı teşebbüsleri, tacizleri devam etti. Bunlara karşı gerekli tedbirler alındı, kahraman Mehmetçik tarafından gerekli karşılıklar verildi, verilmeye devam edecek” diye konuştu.
Terörle mücadelenin artan bir şiddet ve “terörü kaynağında yok etme” stratejisi ile sürdüğünü vurgulayan Akar, “Terör örgütünün elebaşlarının açıklamaları ve gelen bilgiler kapsamında görülüyor ki terör örgütü ciddi bir çöküş içinde. Katılımların sıfıra yaklaşması, ayrılma ve kaçmaların en üst düzeye çıkması bunun çok açık göstergesi” açıklamasında bulundu.
Terörle mücadelenin en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğini yineleyen Bakan Akar, şunları söyledi:
“Teröristlerin adalete teslim olmaktan başka çareleri yok. Bunu bilmeleri lazım. Ayrıca teröristlere helikopter de verseler, bunları desteklemeye devam da etseler bunların beyhude çabalar olduğunu, bu örgütle bir yere varılamayacağını herkesin görmesini istiyor, bu sevdadan vazgeçmelerini bekliyoruz. 40 yıldır ülkemizin başına musallat olan terör örgütünü bitirmekte azimli ve kararlı olduğumuzu herkesin bilmesi lazım. İnşallah asil milletimizi terör belasından kurtaracağız.”
“Hiçbir vatandaşımız yalnız değil”
Terörle mücadelesini kararlılıkla sürdüren Mehmetçiğin depremin ardından da ilk andan itibaren vatandaşının yanına, yardımına koştuğunu vurgulayan Akar, “Deprem bölgesinde hayatın normalleşmesi, tüm yaraların sarılması için gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.
Bakan Akar, savunma ve güvenlik konularındaki diğer değerlendirmelerinin yanı sıra personel temini konusunda da açıklamalarda bulundu.
Savunma ve güvenlik açısından personel temininin önemine vurgu yapan Akar, şunları kaydetti:
“Nitelikli insan gücünün temini konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Subay, astsubay, devlet memuru, işçi, askeri öğrenci ve sözleşmeli er alımına yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu yıl içinde toplam 30 bin 62 personel temini için planlamalarımızı yaptık. Sürecimiz başladı, uygulamalarımız devam ediyor. 2 Nisan’da yapılacak askeri öğrenci aday belirleme sınavı ile öğrenci alımına yönelik çalışmaları başlayacak, daha sonra hazirandaki mülakatlarla devam edecek. Tüm gençlerimizi bize katılmaya, Milli Savunma Bakanlığının, Türk Silahlı Kuvvetlerinin geleceğinde ve ülkemizin savunma ve güvenliğinde görev almaya davet ediyoruz. Bunun parlak ve kutlu bir gelecek olduğunun da gençlerimiz tarafından bilinmesini istiyoruz.”
Gerek terörle mücadele gerekse depremle mücadelede görev alan tüm personeli tebrik eden Akar, “Milletimizin bağrından çıkan, ‘Peygamber ocağı’ olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri her zaman milletinin emrinde görevinin başındadır” dedi. Bakan Akar sözlerinin sonunda depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifa dileklerini iletti.

 
‘Tek gayemiz ülkemizin menfaatleridir’
 
Bozdağ’dan personel alımı müjdesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mesai arkadaşını bıçaklayarak öldürdü
Erzurum’da bıçaklı cinayet güvenlik kameralarınca an ve an görüntülendi.
10 ilde sahte altın operasyonu: 34 gözaltı
Türkiye genelinde sahte ve düşük ayarlı altın imal ederek kuyumcuları ...
Jandarma asırlık çınarları unutmadı
Bingöl’deki jandarma personeli, 107 yaşındaki Esma Toğa ve 100 yaşındaki ...
 
10 yıldır evladının peşinde
Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını ileri süren ...
Çığın verdiği zarar bir ay sonra ortaya çıktı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düşen çığın verdiği zarar, karların erimesiyle ortaya çıktı.
Emniyetten kaçak sigara operasyonu
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ...
 
Ambulans kaza yaptı: 3 yaralı
Ağrı’da hasta sevkinden döndüğü öğrenilen ambulans kaza yapı. Ambulansta ...
Hainlerin kullandığı barınaklara operasyon
Van İl Jandarma Komutanlığı timlerince Başkale ilçesi kırsalında PKK/KCK ...
Hainlere ait mühimmat ele geçirildi
Eren Abluka Operasyonu çerçevesinde Hakkari’de tespit edilen PKK terör ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva