Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
6 Mart 2019 Çarşamba - 10:34

ATAÜNİ’den tarım yoğunlaşması

Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi Tarımsal Dönüşüm Yapılanmasına yönelik olarak gelecek tasarımı yapmak üzere arama konferansı düzenlendi.

ATAÜNİ’den tarım yoğunlaşması

Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında Prof. Dr. Ömer Çomaklı başkanlığında Tarımsal Dönüşüm Yapılanmasına yönelik olarak gelecek tasarımı yapmak üzere arama konferansı düzenlendi. Arama konferansına Rektör Yardımcıları, Ziraat, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerinin Dekanları ve ağırlıklı olarak ilgili birimlerin temsilcilerinden oluşan bir ekiple katılım sağlandı.

Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinasyon Birimi sekretaryası altında yürütülen ve toplam 120 kişinin katıldığı Arama Konferansında Sabancı Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürü, KUDAKA Genel Sekteri, TKDK Erzurum İl Koordinatörü, Erzurum Veteriner Kontrol Enstitü Müdürü, Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Erzurum Ticaret Borsası, TZOB Yönetim Kurulu Üyesi, Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Çalışma Grubu, Ziraat Mühendisleri Odası, TÜMSİAD, Türkiye Gıda ve İçeçek Sanayi Dernekleri Federasyonu, Arı Yetiştiriciliği Birliği, Salkonder, Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği, Şekerli Mamül Sanayiciler Derneği, KOÇ Holding Sek-Süt İşletme Direktörlüğü ve Tekfen Tarım gibi tarımsal dönüşüm çalışmalarının öncü kuruluşlarının yöneticileri de yer aldı.

Arama Konferansında üniversitenin tarımsal dönüşüm yapılanmasına yönelik olarak gelecek tasarımı konuşuldu ve bu gelecek tasarımı kapsamında Ziraat, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerinin yeniden yapılandırılması gereği üzerinde tartışmalar yapıldı. Rektör Çomaklı, açılış konuşmasında Yeni YÖK sisteminde üniversitelerin toplumsal katkı yapmalarının önemine vurgu yaparak, tarımsal alanda bilgi üreten Ziraat, Veteriner ve Su Ürünleri Fakültelerinin üniversitenin güçlü kasları olduklarını ve artık bundan sonra eğitimde ve araştırmada üretilen bilginin topluma fayda olarak dönmesi gerektiğinin altını çizdi.

Rektör Çomaklı ayrıca tarım bilimlerinin Atatürk Üniversitesinin dönüşümünde öncelikli alanlar olduğu ve bu tespitin daha önce yapılan katılımlı çalışmalarda da önemle ortaya konulduğunu söyledi. Arama konferansında ortaya çıkan gelecek tasarımının ve yapılan önerilerin bizzat kendisi tarafından takip edileceğini ifade eden Rektör Çomaklı, bu konferansın çıktılarının önümüzdeki günlerde ele alınarak bir yol haritası haline dönüştürüleceğini belirtti.

BAP Koordinasyon Birimi Koordinatörü Prof. Dr. Atilla Keskin ise Atatürk Üniversitesi Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin tanıtımını yaparak üniversitenin tarımsal alanda toplumsal katkı alanları oluşturması ve tarımsal yayım merkezlerinin önemine işaret etti.

Diğer yandan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çelik, Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Avcıoğlu ve Su ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Arslan birimlerinin tanıtımını içeren bir sunum yaparak Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında ellerinden gelen katkıyı yapmaya hazır olduklarını ve bu vizyon çerçevesinde çalışmaların başlatıldığını belirttiler.

Toplantı kapsamında oluşturulan sekiz ayrı grupta, Atatürk Üniversitesinin tarımsal alanda büyük projelerinin neler olabileceği, yeni nesil üniversite kapsamında oluşturulan sekiz kategoride tarımsal alanda hangi projelerin ve hizmetlerin sunulabileceği ile tarımsal alandaki gelişmeler doğrultusunda Ziraat, Veteriner ve Su Ürünleri eğitimin nasıl olması gerektiği konularında projeler üretildi.

 
Memiş, Uzundere’de incelemelerde bulundu
 
Kırmızı listedeki "Vaşak" Doğu’da görüntülendi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çılgın Türkler’ in Erzurumlu Nafiz’i TÜBİTAK projesi oldu
Öğrenciler okullarına ismi verilen Milli mücadelemizin gizli kahramanlarından ...
Özel ve devlet okulları arası işbirliği artacak
Erzurum İl Milli Eğitim Müdürlüğünce ilimizde faliyette bulunan tüm özel ...
Erzurum 25 proje ile temsil edildi
TÜBİTAK 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Sergisi Erzurum’da düzenlendi.
 
“Tabyaların Jeostratejik Analizi Projesi” birinci oldu
Erzurum Özel Bilge Koleji öğrencileri, Erzurum Tabyalarının jeostratejik ...
Doğu Anadolu Kariyer Fuarında geri sayım
Doğu Anadolu Kariyer Fuarı 8-9 Mart 2019 tarihlerinde Erzurum Recep Tayyip ...
YGM’den ‘10 Parmağında 10 Marifet’ projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘10 Parmağında 10 Marifet’ projesi kapsamında, ...
 
Öğrencilerden Erzurum adliyesine teşekkür
MEB ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile okulları Denetimli ...
Çakmak’tan proje değerlendirmesi
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından her yıl ...
Yüksek Öğretimde 2023 Vizyonu
Millî Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu iş birliğiyle düzenlenen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva