KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Uçan Türklerden önemli başarı
Uçan Türklerden önemli başarı
'Futbola Aşığız, Küfüre Karşıyız'
'Futbola Aşığız, Küfüre Karşıyız'
ETÜ'den cip üretimi sunumu
ETÜ'den cip üretimi sunumu
MSB bilgilendirdi
MSB bilgilendirdi
Erdoğan: 'Türkiye'yi her alanda şaha kaldırdık'
Erdoğan: 'Türkiye'yi her alanda şaha kaldırdık'
HABERLER>EĞİTİM
23 Ocak 2026 Cuma - 06:54

ATAUNİV'de milli teknoloji gündemi

Atatürk Üniversitesi, 1958 yılında dünyaca ünlü matematikçi Cahit Arf’ın üniversite bünyesinde düzenlenen konferansta sorduğu "Makine Düşünebilir mi?" sorusunun izinden giderek, günümüzün yapay zekâ ve girişimcilik dünyasına ışık tutan anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

ATAUNİV de milli teknoloji gündemi

Atatürk Üniversitesi, 1958 yılında dünyaca ünlü matematikçi Cahit Arf’ın üniversite bünyesinde düzenlenen konferansta sorduğu "Makine Düşünebilir mi?" sorusunun izinden giderek, günümüzün yapay zekâ ve girişimcilik dünyasına ışık tutan anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen "Milli Teknoloji Hamlesinde Üniversiteler ve Girişimcilik Ekosistemi" başlıklı konferansa, T3 Vakfı Girişim Merkezi Direktörü İrem Bayraktar Aksakal konuk oldu. Programda, Erzurum’un bilim merkezi kimliği ve üniversitenin teknoloji üreten yeni nesil vizyonu vurgulandı.
Cahit Arf’ın Mirası 2026 vizyonuyla birleşiyor
Konuşmasına 1958 yılında Atatürk Üniversitesi’nin ilk öğretim yılında Cahit Arf tarafından verilen tarihi konferansa atıfta bulunarak başlayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, "68 yıl önce bu çatı altında ‘Makine düşünebilir mi?’ sorusu sorulurken, bilgisayarlar oda büyüklüğündeydi. Bugün ise o düşünen makineler cebimizde, her an yanımızda. Cahit Arf’ın çizdiği o vizyoner ufku, bugün Milli Teknoloji Hamlesi ile gerçeğe dönüştürüyoruz," dedi.
"Üniversitemiz stratejik bir teknoloji üssüdür"
Rektör Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesi’nin sadece eğitim veren bir kurum olmanın ötesine geçtiğini belirterek şunları kaydetti: "İlaç, Aşı ve Biyoteknoloji Enstitümüzden İlaç Hammadde Merkezimize, DAYTAM’ın modern laboratuvarlarından Ata Teknokent’in kuluçka merkezlerine kadar her alanda Türkiye’nin yarınlarına stratejik katkılar sunuyoruz. Bizim hedefimiz teknoloji tüketen değil, dünyada söz sahibi olan, yerli ve milli çözümler üreten bir gençlik yetiştirmektir. O gün ‘Makineler düşünebilir mi?’ diye soran irade, bugün ‘Türk gençliği en iyisini yapar’ diyen inanca dönüşmüştür."
İrem Bayraktar Aksakal’dan genç girişimcilere altın tavsiyeler
Tecrübelerini gençlerle paylaşmak amacıyla programa katılan T3 Vakfı Girişim Merkezi Direktörü İrem Bayraktar Aksakal ise üniversitelerin girişimcilik ekosistemindeki kritik rolüne değindi. Aksakal, gençlerin enerjisinin ve projelerinin Milli Teknoloji Hamlesinin asıl motor gücü olduğunu vurgulayarak, Atatürk Üniversitesi’nin bu süreçteki öncü rolünün önemine dikkat çekti.
Etkinlik, öğrencilerin yoğun katılımı ve girişimcilik projeleri üzerine gerçekleştirilen interaktif değerlendirmelerin ardından, teknoloji üreten bir gelecek temennisiyle sona erdi.

 
MSB bilgilendirdi
 
'Türk bayrağı özgürlük destanıdır'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eğitimde Azerbaycan'la kardeşlik köprüsü
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Türkiye ile Azerbaycan arasında hep ...
2026 YÖKDİL - 1 başvuruları başladı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Yükseköğretim Kurumları ...
ETÜ’den sağlık alanında bir ilk
Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ...
 
Young and Wise dergisinin ilk sayısı yayımlandı
Millî Eğitim Bakanlığınca ortaöğretim öğrencilerinin dil becerilerini ...
Öğretmen Yaman'dan örnek etkinlik
Narman ilçesine bağlı Güvenlik köyünde iki kadın öğretmen, karne dağıtımı ...
Ekici'den yarıyıl tatili mesajı
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici yarıyıl tatili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Öğrenciler yarıyıl tatilinde özel yayınlarla desteklenecek
Millî Eğitim Bakanlığınca, yarıyıl tatilinin veriminin artırılması amacıyla ...
ATAUNİV ülkede 7, Dünyada 655'inci sırada
Son yıllarda akademik üretkenlik ve dijital görünürlük alanında büyük ...
Ekici eğitimde yol haritasını paylaştı
Erzurum’da "Eğitimde Değerlendirme ve Yol Haritası", İl Millî Eğitim Müdürü ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva