KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
ETÜ'lü öğrencilerden Sahte e-imzaya yerli yazılımla çözüm
ETÜ'lü öğrencilerden Sahte e-imzaya yerli yazılımla çözüm
Çiftçi’den Altuğ Paşa’ya tebrik
Çiftçi’den Altuğ Paşa’ya tebrik
Gazze’de 5 sivil daha açlıktan hayatını kaybetti
Gazze’de 5 sivil daha açlıktan hayatını kaybetti
Tunç: Hiç kimsenin şüphesi olmasın
Tunç: Hiç kimsenin şüphesi olmasın
ETÜ Projesine TÜBİTAK desteği
ETÜ Projesine TÜBİTAK desteği
HABERLER>EĞİTİM
7 Ağustos 2025 Perşembe - 08:09

ATAUNİV Türkiye’de 8. sırada

Atatürk Üniversitesi, ODTÜ University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından açıklanan 2025 yılı alan bazlı sıralama sonuçlarına göre ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılar elde etti.

ATAUNİV Türkiye’de 8. sırada

Atatürk Üniversitesi, ODTÜ University Ranking by Academic Performance (URAP) tarafından açıklanan 2025 yılı alan bazlı sıralama sonuçlarına göre ulusal ve uluslararası düzeyde önemli başarılar elde etti. Toplam 14 farklı akademik alanda değerlendirilen üniversite, hem Türkiye sıralamalarında üst sıralarda yer alma başarısı gösterdi hem de birçok alanda dünya sıralamasında anlamlı yükselişini sürdürdü. Ayrıca 14 farklı alanda yer alan Atatürk Üniversitesi, 8. sırada yer alarak ülke yükseköğretiminde en fazla alanda sıralamaya giren üniversitelerden birisi oldu.

İki Alanda Türkiye Liderliği: Kimya Bilimleri ve Moleküler Biyoloji & Genetik

2025 yılı itibarıyla Atatürk Üniversitesi; Kimya Bilimleri (Chemical Sciences) ve Moleküler Biyoloji ve Genetik (Molecular Biology & Genetics) alanlarında Türkiye birinciliğini korumuş, dünya sıralamasında ise bu alanlarda sırasıyla 591 ve 580’inci sırada yer alarak Türkiye’deki ve küresel ölçekteki referans olma özelliğini sürdürüyor.

Çok Sayıda Alanda Ulusal ve Uluslararası Gelişim

Farmakoloji (Pharmacology) alanında Atatürk Üniversitesi, Türkiye sıralamasındaki ikinciliğini korurken, dünya sıralamasında 367. sırada yer aldı.

Biyoloji Bilimleri (Biological Sciences) alanında Türkiye’deki 3. sıradaki konumunu devam ettirmiş, dünya sıralamasında ise 714’ten 696’ya doğru bir iyileşme göstermiştir.

Gıda Mühendisliği (Food Engineering) alanında Türkiye sıralamasında 5’ten 3’e yükselme yaşanmış, dünya sıralamasında da 449’dan 386’ya kayda değer bir iyileşme sağlanmıştır.

Teknoloji (Technology) alanında Türkiye sıralaması 9’dan 4’e yükselerek dikkat çekici bir gelişim sergilenmiştir.

Kimya Mühendisliği (Chemical Engineering) alanında Türkiye 5.’liği korunmuş, dünya sıralaması ise 784’ten 750’ye doğru bir ilerleme kaydetmiştir.

Malzeme Mühendisliği (Materials Engineering) alanında Türkiye sıralamasında 6. sırada yer alan Atatürk Üniversitesi, dünya sıralamasında 780’den 734’e yükselmiştir.

Tarım (Agriculture) alanında Türkiye sıralaması 4’ten 3’e yükselmiş, dünya sıralamasında ise 939’dan 842’ye iyileşme sağlanmıştır.

Çevre Bilimleri (Environmental Sciences) alanında Türkiye 5.’liği 4. sıraya yükselmiş, dünya sıralaması 905’ten 908’e sınırlı bir düşüş göstermiştir.

Makine Mühendisliği (Mechanical Engineering), Tıp ve Sağlık Bilimleri (Medical and Health Sciences) ve Mühendislik (Engineering) alanlarında ise Türkiye sıralamalarında iyileşmeler dikkat çekmiştir.

Rektör Hacımüftüoğlu: "Araştırma Üniversitesi Misyonumuzu Kararlılıkla Sürdürüyoruz"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, sıralama sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: "Üniversitemizin bilimsel üretkenliğe dayalı stratejik yönelimi ve araştırma altyapısına yaptığı yatırımların sonuçlarını almaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. URAP 2025 alan bazlı sıralama sonuçları, birçok alanda Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığımızı ve dünya genelinde de yükseliş gösterdiğimizi ortaya koymaktadır. Bu başarı, akademik insan kaynağımızın niteliği, disiplinlerarası araştırmaları teşvik eden yaklaşımımız ve sürdürülebilir bilim politikalarımızın bir yansımasıdır. Atatürk Üniversitesi olarak araştırma üniversitesi kimliğimizi güçlendirerek, ulusal ve uluslararası akademik rekabette iddialı bir şekilde ilerlemeye devam edeceğiz."

 
6 takım sezona yeni teknik direktörle girecek
 
ETÜ Projesine TÜBİTAK desteği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin: Millet olma azmimizi çocuklarımız öğrensinler
Tekin, her adımı öğretmenlerle değerlendirmeler yaparak atmaya çaba sarf ...
Erzurum’da eğitimde yeni uygulamalar gündemi
Erzurum’da "Temel Eğitim Okul ve Kurumlarında Yeni Uygulamalar" ile ilgili ...
ÖSYM Başkanı Ersoy öğrencilere seslendi
Ersoy, üniversiteye adım atmaya hazırlanan öğrencilere seslenerek, "Tercihlerinizi ...
 
Erzurum’da ASELSAN Teknik Lisesi kurulması önerisi
Erzurum'da ASELSON Teknik Lisesi kurulması önerildi.
2025-YKS yükseköğretim kontenjanları yayımlandı
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), 2025-YKS yükseköğretim ...
ATAUNİV’den Ortadoğu açılımı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ev sahipliğinde düzenlenen II. Türkiye-Ürdün ...
 
Erzurum MEM’de Ekici dönemi
Erzurum İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, görevine başladı.
YÖK’ten adaylara mesaj
Özvar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih dönemi öncesinde adaylara ...
Okullarda Millî İşletim Sistemi
PARDUS'un en geniş kullanıcısı ve en büyük paydaşı olan Millî Eğitim Bakanlığının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva