Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
MSB: ‘802 terörist etkisiz hâle getirildi’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
24 Mayıs 2016 Salı - 02:53

ATAÜNİ 205 bin eşiğini aştı

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Küfrevioğlu, “Üniveritemiz, Yaklaşık lisansüstü 12 bin500 olmak üzere 70 bini örgün, 135 bini açık öğretim olmak üzere toplam 205 bin öğrencisiyle ülkemizin en güzide kurumlan haline gelmiştir.’ dedi

ATAÜNİ 205 bin eşiğini aştı

III. Uygulamalı Moleküler Biyoloji Teknikleri Lisansüstü Yaz Okulu açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (DAYTAM)’nde gerçekleşti.

19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Lisansüstü Yaz Okuluna, 67 kursiyer olmak üzere görevli öğretim üyeleriyle birlikte 17 farklı üniversiteden 82 katılımcı yer aldı.

AÇILIŞ TÖRENİ

Törenin açılışında konuşan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, misafirlere Atatürk Üniversitesi’nden bahsetti. Üniversitenin 60 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatan Küfrevioğlu, bilimsel gücü ve imkânları, bölgesel kalkınmadaki öncülüğü ile Atatürk Üniversitesi’nin hem bölgesinin hem de Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olduğunu söyledi. Küfrevioğlu: “Yaklaşık lisansüstü 12 bin500 olmak üzere 70 bini örgün, 135 bini açık öğretim olmak üzere toplam 205 bin öğrencisiyle ülkemizin en güzide kurumlan haline gelmiştir. Bu etkinliğin üniversitemiz çatısı altında olması bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir. “Doğu Anadolu’nun En Gelişmiş Araştırma Merkezi ”hüviyetinde olan, Kalkınma Bakanlığı desteği ile Atatürk Üniversitesi Merkez Laboratuvarı olarak kurulan Doğu Anadolu Yüksek Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi, başta Erzurum olmak üzere Doğu Anadolu bölgesinde yer alan tüm illere hizmet verebilecek şekilde, katma değeri yüksek, üretim ve tasarım aşamalarında yüksek teknoloji gerektiren yeni ürün, süreç veya malzemeleri geliştirilmesinde, özellikle nanoteknoloji ve biyoteknoloji alanlarında disiplinler arası bilimsel araştırmalara altyapı desteği sunabilme misyonu gütmektedir. Yaklaşık 4000 m2kullanım alanına sahip merkezimizde, muhtelif büyüklüklerde ve kullanıma hazır 17 adet laboratuvar, 10.000, 1.000 ve 100 sınıflarını içeren yaklaşık 160 metrekare temiz oda, 12 adet sistem odası, 2 adet konferans salonu bulunmaktadır. Bugüne kadar yaklaşık 30 milyon bir bütçe ile bugünkü duruma gelmiştir. Lisansüstü Yaz Okulunda Moleküler Biyoloji ve Genetik alanında kullanılan bazı temel ve ileri teknolojik yöntemler, teorik ve laboratuvar ortamında uygulamalı olarak anlatılacaktır. Böylece yüzyılımızın önemli bilim dallarından olan moleküler biyoloji alanında kullanılan bazı yöntemlerle ilgili katılımcılara uygulama becerisi kazandırmak ve bu sahadaki ülkemizin bilim potansiyelinin artırmak hedeflenmektedir” dedi.

TELEFONCU’NUN DEĞERLENDİRMESİ

Programa katılan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Azmi Telefoncu ise Atatürk Üniversitesi’nin bilim insanlarına çok güvendiğini belirterek, üniversitenin kendisi için ikinci bir üniversite sayıldığını söyledi. Telefoncu: “2003 yılında biz burada lisansüstü yaz okulu düzenledik. Bu yaz okullarının geleneğini 1986 yılından beri devam ettiriyoruz. Atatürk Üniversitesi beni bu yaz okuluna davet ettiğinde çok mutlu oldum. Üzerimize bir görev düşüyorsa her zaman bu görevi yerine getirmeye hazırız. DAYTAM devletin politikaları arasında olan ve benim de çok önceden bildiğimi çok önemli bir proje. Doğu Anadolu’da yüksek teknolojinin egemen olduğu bir merkezin olması gerçekten güzel bir olay. Atatürk Üniversitesi, üniversiteler kuran bir üniversite. Burada binlerce öğretim üyesinin yanında belki de şimdiye kadar 4 binden fazla profesör transfer etmiştir. Biz kendi üniversitemizi kurduğumuz zaman Fen ve Edebiyat fakültelerinin öğretim üyelerinin yarısından çoğu Atatürk Üniversitesi’nden gelmiştir. Ayrıca Doğu Anadolu’daki çoğu üniversitenin çekirdeğini Atatürk Üniversitesi oluşturmuştur. Atatürk Üniversitesi’nin son 13 yılda bir hayli ileri gittiğini görüyorum. Rektörümüz Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın da bunda büyük katkısı olmuştur. Lisansüstü Yaz Okulunun ülkemize ve sizlere yararlı olması dileğiyle hayırlı olsun diyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Berlin Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Johannn Salnikow, slayt eşliğinde bir sunum gerçekleştirdi.

Törenin sonunda ise Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ö. İrfan Küfrevioğlu, Prof. Dr. Azmi Telefoncu, Prof. Dr. Johannn Salnikow ve Doç. Dr. Serap Evren’e Atatürk Üniversitesi plaketi takdim etti.

 

 
Bu maçın galibi gençlik
 
Erzurum’un Maaşallah’ı var
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TeknoGP-2 Jürü Sunumu yapıldı
2015 yılında başvuru yapan 78 proje arasında ilk 20 ye kalan TeknoGP-2 ...
ATA Teknokent’ten Teknoloji Transferi açılımı
Özyeğin Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisinin rehberliğinde çalışmalara ...
Gençler namazda buluşacak
YAVUZ TOPAL-Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ...
 
Bakan Avcı’dan Erzurum’a övgü
Bakan Avcı, ‘Bazı belediyelerimiz bu konuda bize çok büyük destek çıktılar. ...
ATAÜNİ Senato’sundan tarihi karar
Atatürk Üniversitesi Senatosu terör olaylarını telin etti ve bir gurup ...
ETÜ'de inovasyon gündemi
Erzurum Teknik Üniversitesi(ETÜ) İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Türkiye ...
 
Ata TEKNOKENT İnovasyon Fuarındaydı
Ekonomi Bakanlığı katkıları ile Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin bu yıl ...
Sekmen’den gençlere ‘değerler’ hatırlatması
Başkan Sekmen, milli ve manevi değerlerine bağlı bir sanat anlayışına ...
Uluslararası Öğrenciler iftarda buluştu...
Atatürk Üniversitesi’nin çeşitli bölümlerinde lisans, yüksek lisans ve ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva