Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
Hakem Akademisinden, 81 İlde Eğitim uygulaması
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
TCMB yılsonu TÜFE beklentilerini paylaştı
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Bolat: 'Dış ticaret açığı geriledi'
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 535’e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
23 Temmuz 2009 Perşembe - 11:04

ANAP ve DP'de birleşme tamam

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, ANAP Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yaptı.

ANAP ve DP de birleşme tamam

Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ile Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun, ANAP Genel Merkezi'nde ortak basın toplantısı yaptı ve bu yılsonuna doğru iki partinin birleşeceğini duyurdu. Uzun, açıklamasında, “Yılsonundan 1-2 ay öncesinden, hukuken bütün sürecin tamamlanmış olabileceğini görmemiz mümkün,” dedi. ANAP Genel Başkanı, parti tüzüklerinde yapılacak değişiklikler üzerinde çalışıldığını ve büyük ölçüde mutabakata varıldığını bildirdi.

ANAP Genel Başkanı, Türkiye’nin ihtiyacı olduğu için böyle bir birleşmeyi gerçekleştirmek zorunda olduklarını kaydetti ve “Türkiye’nin normalleşmesi gerekiyor,” dedi ve şöyle devam etti:

YAŞADIĞIMIZ NORMAL BİR HAYAT DEĞİL

“Bugün yaşadığımız hayat normal değil. Bir aydır Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Toplantısı var, çıkan haber; atama krizi! Birkaç gün önce YÖK Genel Kurulu toplandı, çıkan haber; katsayı krizi! MGK toplanıyor, Kurul’un sivil ve asker kanatları arasında gerginlik haber konusu... Bunlar normal durumlar değildir. Türkiye’nin normalleşmesi gerekiyor, yeter artık! Türkiye’nin nefes alması gerekiyor, işte biz onun için bütünleşiyoruz.”

TOPLUM KIRKPINAR GÜREŞÇİLERİ GİBİ BİRBİRİNE GEÇMİŞ

Toplumun, Kırkpınar güreşçileri gibi birbirine girdiğini savunan Uzun, sorunların bu yolla çözülemeyeceğini ifade etti ve Türkiye’nin, çözülecek çok derin problemleri bulunduğunu dile getirdi ve “Siyasetçilerin görevi sadece problemleri saymak değil, onlara çözüm üretmektir... İşte biz, Türkiye’nin önüne, çözüm önerilerini getireceğiz,” dedi.

YENİ BİR SİYASİ HAREKET ORTAYA ÇIKARIYORUZ

ANAP Genel Başkanı Uzun’dan sonra konuşan DP’nin Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, iki partinin, 26 yıl süren bir ayrılıktan sonra bir araya geldiğini söyledi ve birleşmedeki kararlılığı “Mutabakatımız tamdır, kararımız kesindir, Türkiye’ye yeni bir imkan, yeni bir siyasi hareket ortaya çıkarıyoruz,” sözleriyle dile getirdi.

Cindoruk, söz konusu birleşmenin, herhangi bir siyasi harekete karşı yapılmadığına vurgu yaptı ve şöyle devam etti:

BİR SİYASİ PARTİYE KARŞI YOLA ÇIKMADIK

“Siyasi partiler gelir giderler. Siyasi partiler iktidar da olurlar, onlar gelip geçicidir. Hangi parti iktidarı, bizim milletimizin ömrü kadar uzun olabilir. O nedenle kimse zannetmesin ki bunu bir siyasi partiye karşı ortaya koyuyoruz. Hayır! Seçim, liberal demokraside, sadece şahısları seçmek için yapılmaz, görüşleri iktidara getirmek için yapılır. Biz de, yeni bir görüş değil, eski, köklü ama Türkiye’de etkisi olan bir görüşü merkez siyasete, tekrar siyasi hayatımıza kazandırmak için yola çıkıyoruz.” DP lideri, Türkiye’de bugün bir demokrasi krizi olduğunu savundu ve “Korktuğumuz, üzüldüğümüz, yenmeye çalıştığımız kriz budur,” dedi. Cindoruk, böyle bir dönemde, siyaseti normalleştirecek bir siyasi birliği ortaya çıkaracaklarını kaydetti.

Cindoruk şöyle devam etti:

CEZAEVLERİ TOPLAMA KAMPLARINA DÖNMÜŞ “

Tutukluluk hali tutsaklık haline geldiyse ve cezaevleri, toplama kamplarına dönmüşse, Türkiye’de o zaman bir hukuk ve adalet krizi vardır. Bunları aşmak, bunları yerlerine yerleştirmek bizim görevimizdir. Bireyin temel görevi, hakkı, özgürlüğüdür. Siz bireyin özgürlüğünü demokratik açıdan sağlayamıyorsanız ve onu, demokratik olmayan yollarla cezaevine sokuyorsanız, gözaltına alıyorsanız orada adalet krizi de var, anayasa krizi de var. Demokrasi krizi de vardır.” İkili, açıklamalarından sonra gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Bir gazetecinin sorusu üzerine Uzun, birleşmeden sonra Genel Başkanlığı Cindoruk’un sürdüreceğinin düşünüldüğünü, şu sözlerle yansıttı:

GENEL BAŞKAN CİNDORUK OLACAK

“Şimdi bu iki partiden birinde, Türkiye’nin en tecrübeli siyasetçilerinden biri varsa ve diğerinde benim gibi, Türkiye’nin en genç siyasetçilerinden biri varsa, zannediyorum bu genel başkanlık meselesi en kolay aşılacak meseledir, dolayısıyla böyle bir sorula karşı karşıya kamlayız.” Uzun, ANAP’ın mevcut genel merkezinin de, Turgut Özal Fikir ve Araştırma Merkezi adıyla, yeni partinin ar-ge faaliyetlerini sürdüren birimi olarak kalacağını duyurdu.

 
Eczanelerde 'E-reçete' dönemi
 
Oğul Unakıtan 5 yılda ilk 500'e girdi
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
naif 5 Mart 2013 Salı 12:47

kanını bayrağına veren bu millet, hiç merak etmeyin cahit bey, o al rengin gereğini icap ettiğinde yerine getirir. eline sağlık...

Yorumu oyla      2      0  
Gürhan Özorhan 5 Mart 2013 Salı 11:57

Dik duran bedenimin gölgesi eğik, güneş ısıtmıyor, ay gökyüzünde yetim, geceler karanlık,gündüzler sisli, öfkeler bir sigara içimliği kadar, ciğerlerimdeki nefes bir narkoz kadar etkili olmuş, bu vurdum duymazlığa.Müslüm baba bir şarkısında" Nefretim kadar sevgim" diyor.Orhan babada" Batsın bu dünya". Yüreği olmayana nasıl vicdan aşılayalım Us-tadım. SELAM VE SAYGILARIMLA.

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eczanelerde 'E-reçete' dönemi
E-devlet'te bir adım daha atıldı
Eczanelerde 'E-reçete' dönemi
E-devlet'te bir adım daha atıldı
ALBAY ÇİÇEK HSYK'YA BAŞVURDU
SAVCI ZEKERİYA ÖZ'DEN ŞİKAYETÇİ OLDU
 
Meclis'te saç saça baş başa!
Bu Meclis bir alem... Muhalefetle iktidar ne zaman anlaşmazlığa düşse ...
Hacı adaylarına şok karar
Domuz gribi hac ziyaretini fena vurdu. Arap ülkelerin sağlık bakanları ...
İşte suikast düzenlenecek amiraller
Üstlerine suikast planladıkları iddiası ile tutuklanan 3 teğmenin eylem ...
 
Genelkurmay'ın yapması gereken...
Terörizmle mücadele sırasında uygulanan kanunsuz yöntemler devlet ile ...
1332 hakim ve savcının ataması yapıldı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun Adli ve İdari Yargı Yaz Kararname ...
Yüzyılın en uzun güneş tutulması
6 dakika 39 saniyelik tutulma 2132 yılına kadar tekrar görülemeyecek..
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva