Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
12 Haziran 2019 Çarşamba - 11:16

16 yılda 600 milyar yatırım

Bakan Turhan, "Son 16 yılda ulaştırma altyapılarını iyileştirmek ve eksikleri tamamlamak için 600 milyar TL yatırım gerçekleştirdik" dedi.

16 yılda 600 milyar yatırım

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Çerkezköy-Kapıkule Kesimi Yapım Sözleşmesi İmza Töreni"ne katıldı. Bakan Turhan, "Son 16 yılda ulaştırma altyapılarını iyileştirmek ve eksikleri tamamlamak için 600 milyar TL yatırım gerçekleştirdik" dedi.

Ankara'da bir otelde düzenlenen imza törenine; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger, AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdem Direkler, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun ve Kolin İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Celal Koloğlu katıldı.

"SON 16 YILDA 600 MİLYAR TL YATIRIM GERÇEKLEŞTİRDİK"

İmza töreni öncesinde konuşan Bakan Turhan, "Bugün burada, İstanbul Havalimanı, Marmaray Tüp Geçidi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Kuzey Marmara Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük projelerimize, bir yenisini daha ekleyecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Son 16 yılda ulaştırma altyapılarımızı iyileştirmek, bu ağları genişletmek ve uluslararası taşımacılık güzergahlarındaki eksik bağlantıları tamamlamak üzere yaklaşık 600 milyar TL yatırım gerçekleştirdik. Bu süreçte kamu kaynaklarıyla sınırlı kalmadık, yap-işlet-devret mekanizmasını da etkin olarak kullanarak dev projelere imza attık" ifadelerini kullandı.

"ÜLKEMİZ, KÜRESEL TİCARET GÜZERGAHLARININ ODAĞINDA YER ALIYOR"

Türkiye'nin bölgesel ve bölgeler arası bağlantıların geliştirilmesinde coğrafi bir önemi olduğunu söyleyen Bakan Turhan, "Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı ile Ankara-İstanbul Hızlı Tren Hattı, Köseköy - Gebze Kesimi, Irmak - Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı ve Samsun-Kalın Demiryolu Hattı Projelerinde olduğu gibi kamu kaynaklarına AB hibelerini de ekliyoruz. Ülkemiz, kıtaları birbirine bağlayan konumuyla küresel ticaret güzergahlarının odağında yer alıyor. Bu sebeple de bölgesel ve bölgeler arası bağlantıların geliştirilmesinde Türkiye’nin coğrafi bir önemi bulunuyor. Bu önemin farkındalığıyla, ülkemizin ulaştırma politikalarını son dönemde, bölgesindeki ulaştırma koridorlarına yönelik tamamlayıcı ve kapsayıcı bir bakış açısı ile şekillendirmeye çalışıyoruz. Bir yandan yurt içinde ulaşım alanında çok modlu bağlantı sağlamaya çalışırken, diğer yandan koridor nosyonuyla kıtalar arasında kesintisiz ve kaliteli altyapılar tesis ediyoruz. Bu kapsamda Londra’dan Pekin’e uzanan Demir İpek Yolu’nu başından beri önemsedik ve sorumluluklarımızın gereğini yerine getirdik Yine bu hatta taşımacılık faaliyetlerinin en etkin şekilde gerçekleştirilmesini de oldukça önemsiyoruz" şeklinde konuştu.

"HALKALI-KAPIKULE DEMİRYOLU HATTI "

İmzası atılacak proje için, Bakü - Tiflis - Kars Demiryolu Hattı'nın açılmasının anlamlı bir dönüm noktası olduğunu anlatan Bakan Turhan, "Bu dev proje açısından Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın 30 Ekim 2017’de hizmete açılmasının çok anlamlı bir dönüm noktası olduğunu, özellikle hatırlatmak isterim. İmzasını atacağımız, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Çerkezköy-Kapıkule Kesimiyle hattın yük taşıma kapasitesi önemli oranda artacaktır. Bu kesimin yapımı için 275 milyon Avro AB hibesi kullanacağız. Tamamlanmasıyla da Avrupa ülkeleriyle yüksek standartlı demiryolu bağlantısına kavuşmuş olacağız" ifadelerini kaydetti.

"BU HATTIN, SEMBOLİK BİR YÖNÜ DE VAR"

İmzalanacak projenin 10 yıllık emeğe dayandığını ve hayata geçirilmesinde zorluklar yaşandığını bildiren Bakan Turhan, şunları kaydetti:

"Bilindiği gibi Türkiye - AB Mali İşbirliği süreci içerisinde Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesinin hayata geçirilmesi hiç de kolay olmadı. Bugün burada sözleşme imzalama aşamasına gelmemizin arkasında, her iki taraf yetkililerinin 10 yıllık emeği yatıyor. Bu vesileyle, kendileri burada olmasalar da Avrupa Komisyonu Hareketlilik ve Ulaştırmadan Sorumlu Komisyoneri Sayın Violeta Bulc’a, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattının gerçeklemesindeki rolü ve katkılarından dolayı şükranlarımı sunmak istiyorum. Çünkü bu hattın, Türkiye-AB ilişkilerinin ulaştırma ve mali işbirliği alanlarında kaydettiği en önemli mesafelerden biri olma gibi sembolik bir yönü de bulunmaktadır. Birazdan yapım sözleşmesinin imzalayacağımız projenin İkili Finansman Anlaşmasını 28 Şubat’ta Sayın Bulc’la birlikte imzalamıştık. Projenin temelini ise 18 Temmuz’da Çerkezköy’de yine birlikte atmanın mutluluğunu yaşayacağız. Aynı şekilde, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Sayın Büyükelçi Berger’e, çalışma arkadaşlarına, Bakanlığım ve TCDD personeline de süreçteki emek ve çalışmaları için teşekkür etmek istiyorum. Avrupa Birliği ile bütünleşme sürecimizi her manada daha görünür kılacak olan bu projenin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum."

Konuşma sonrasında imza töreni gerçekleştirildikten sonra, katılımcılarla aile fotoğrafı çektirildi.

 
Oktay’dan FETÖ ile mücadele vurgusu
 
Şentop’tan dünyaya mesaj
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Oktay’dan FETÖ ile mücadele vurgusu
Oktay, Uluslararası Çalışma Örgütü'nün (ILO) 108’inci Uluslararası Çalışma ...
Yıldırım ve İmamoğlu, açık oturumda bir araya gelecek
Ünal, “Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sayın ...
“Türk Yargısı, Türk Milletinin yargısı olmalı”
Erdoğan, “Şüphesiz yargıya güveni perçinleyecek olan yegane faktör, mahşeri ...
 
İşte Yargı Reformu Strateji Belgesi'nde öne çıkan başlıklar
Yargı Reformu Stratejisi Belgesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ...
Yargı’da Reform
Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ni kamuoyu ile paylaşan Cumhurbaşkanı ...
Bakan Turhan müjde verdi
Turhan, “Uydularımızın yedekliliğini sağlamak ve mevcut kapasiteyi artırmak ...
 
‘Halkını tümüyle kucaklayan bir iktidar var”
Erdoğan, "Yunus'un diliyle 'Yaratılanı severiz yaratandan ötürü', ölçü ...
“Milli irade hırsızlığı tam bir felakettir”
Erdoğan, "Her hırsızlık kötüdür, ama oy hırsızlığı milli irade hırsızlığı ...
“Yassıada demiyorum, Yaslıada diyorum”
Yassıada’da açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yassıada demiyorum, Yaslıada ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva