Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>SÄ°ZDEN GELENLER
15 Ağustos 2019 Perşembe - 10:29

14 yaşındaki Bakü'lü Zarife, yardım bekliyor

Azerbaycan’da yaşayan ve psiko-motor gelişimi geriliği teşhisi konulan 14 yaşındaki Zarife Penahova, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor.

14 yaşındaki Bakü lü Zarife, yardım bekliyor

Azerbaycan’da yaşayan ve psiko-motor gelişimi geriliği teşhisi konulan 14 yaşındaki Zarife Penahova, maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavi olamıyor. Tedavi için Tebriz’e ve Erzurum’a gelen ancak sağlığına kavuşamayan ve ailesinin yardımı olmadan hiçbir şey yapamayan Zartife, tedavisi için yardım bekliyor. 
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye bağlı Bine kasabasında yaşayan Penavoh ailesinin kızı Zarife uzun yıllardır hastalıkla mücadele ediyor. Nahçıvan’dan gelerek Bine kasabasında küçük bir evde kirada kalan Penahov ailesinin 14 yaşındaki kızı Zarife Penahova, ailesinin yardımı olmadan hiçbir şey yapamıyor. Psiko-motor gelişimi geriliği teşhisi konulan Zarife, fiziksel olarak yaşıtlarından çok farklı olmasına bakmayarak zihinsel olarak hiç bir farkı yok. Uzaktan eğitim alan Zarife derslerinden iyi notlar alıyor. Ali Penahov ve Gülbeniz Penahova çiftinin 10 yaşındaki oğlunda ise hiçbir anormallik gözlemlenmedi. 
Doktorların çok nadir bir hastalığı olduğunu söylediği küçük kızın tedavisi 9 aylıkken başladı. Zarife’nin doğumundan beri hastalıkla mücadele ettiğini belirten annesi Gülbeniz Penahova, “Azerbaycan’da tedavi ettirdik, tedavi için İran’ın Tebriz şehrine, Türkiye’de Erzurum’a gittik. Bunların hiçbirinin etkisi olmadı. Erzurum’da çocuğumuzun tedavisinin Ankara’da yapılabileceğini söylediler. Bizim, çocuğumuzu orada tedavi ettirmeye gücümüz yok. Tedavi masrafları çok olduğu için imkanımız yetmiyor. Tebriz’de ayaklarından ameliyat olması gerektiğini söylediler ama ona da imkanımız olmadığı için ameliyat olamadı” dedi. 
Babası inşaat işçisi olan Zarife’nin ailesi, imkanları olmadığı için gerekli ameliyatları yaptıramadı. Kızı için yardım isteyen Gülbeniz Penahova, “Nahçıvan’dan Bakü’ye geldik ve burada kirada kalıyoruz. Herkesten yardım istiyoruz. Azerbaycan devletinden, imkanı olan herkesten yardım istiyoruz. Benim evladıma yardım etsinler. Benim kızım çok zor dönemler geçiriyor. Ağrıları çoğalıyor ve ağrılar yüzünden artık dayanamıyor. Ameliyat olması lazım. Gücü yeten insanlarda yardım istiyorum. Türkiye devletinden, Azerbaycan devletinden yardım istiyorum. Benim kızımı da görsünler. Doktorlar bunun çok nadir bir hastalık olduğunu söylüyor. Ameliyatların masrafları çok fazla, ameliyat ettirmeye gücümüz yok” diye konuştu. 

"Çok şiddetli ağrıları var" 
İç organları sıkıştığı ve vücudunda şişlikler oluştuğu için şiddetli ağrılar çeken küçük kız ağrı kesiciler olmadan duramıyor. Zarife 9 aylıkken tedaviye başlandığını vurgulayan Gülbeniz Penahova, “Şu anda 14 yaşında ve 9 aylık olduğundan beri tedavi ettiriyoruz. Çok az bir gelişme var. Şu ana kadar kendi imkanlarımızla tedavi ettirdik ama bundan sonra tedavi ettirmeye gücümüz yetmiyor. Tedavi masrafları çok fazla. Eşim inşaat işçisi. Şimdiye kadar, gücümüz yettiği kadar tedavi ettirdik ama bundan sonra ameliyat ettirmeye gümüz yetmiyor. Onun için gücü yeten insanlardan, devletlerimizden yardım istiyorum. Çok şiddetli ağrıları olduğu için geceleri yatamıyor. Vücudunda şişlikler oluştu. Şişlikler ağrılar veriyor. Ayakları, kolları çalışmıyor. Eskiden kendi başına oturuyordu ama artık omurgası da eğildiği için kendi başına oturamıyor. Ayaklarını kullanamadığı için ayakları daha da kötüleşiyor. Tedavi ve ameliyat olamadığı için durumu git gide daha da kötüleşiyor. Geceleri ve gündüzleri uyuyamıyor” ifadelerini kullandı. 
Zarife’nin ailesi ameliyat masraflarına gücü yetmediği için kızlarına yardım edilmesini bekliyor. 

 
Tortum Çayı ıslahıyla Uzundere’nin taşkın riski önlendi
 
Hedefleri Guinness Rekorlar Kitabına girmek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aziziye GM gençlerin ikinci adresi oldu
Aziziye Gençlik Merkezi sanatta, kültürde, değerler eğitiminde ve sporda ...
TÜSEB’ten Yerli-Milli İlaçta tarihi adım
Projenin detaylarını açıklayan TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, ...
KKTC'de Alparslan Türkeş Müzesi açıldı
Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) kurucusu ve ilk Genel Başkanı Alparslan ...
 
Dadaşlar piknikte buluşacak
Bilecik Erzurumlular Derneği tarafından düzenlenecek olan hıdrellez etkinliğinde ...
Erzurum ortanca yaş verileri açıklandı
TÜİK İllere ve cinsiyete göre ortanca yaş, 2007-2018 verilerini açıkladı.
Doğu Anadolu’da Mağara Turizmi gündemi
Elazığ’da Ölbe Vadisi ve içerisinde bulunan Deve mağarası güzelliği ile dikkat çekiyor.
 
Doğu'dan Karadeniz'e tünel köprüsü
Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Ovit Tüneli ve yapımı süren Trabzon-Gümüşhane ...
Doğu’da Temmuz ayında insan boyunu aşan kar kütleleri
Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Sat Gölleri bölgesinde temmuz ayına ...
Erzurum’dan Ovacık Gözeleri Projesine onay
Vali Sonel, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın da destekleri ile Erzurum ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva