Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Erzurumspor bu kez ceza almadı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
TCMB piyasa katılımcıları anketini yayımladı
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Özvar: 'Türkiye'deki üniversitelerin yüzde 99.8'i dolu'
Hava platformlarının sayısı artacak
Hava platformlarının sayısı artacak
HABERLER>GÜNDEM
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 08:53

12 Üniversite Rektöründen ABD Başkanı Trump'a Kınama

Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’nde buluşan 12 üniversite rektörü, ortak basın açıklaması yaparak Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ı kınadı.

12 Üniversite Rektöründen ABD Başkanı Trump a Kınama

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H. İbrahim Zeybek, Hakkâri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş, İzmir Demokrasi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Akgül, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk’ün ortak imzası ile hazırlanan kınama mesajında şu ifadelere yer verildi:

 “Üniversitelerimiz arasındaki iş birliklerini geliştirmek ve değerlendirmelerde bulunmak amacıyla çok önceden tertiplemiş olduğumuz bu toplantımızın denk geldiği bu günlerde ne yazık ki stratejik ortağımız ve NATO’da müttefikimiz olan ABD’nin ülkemize açmış olduğu açık bir ekonomik savaş ile karşı karşıya bulunmaktayız. Amerika ve Türkiye arasında Soğuk Savaş döneminde başlayan ve gittikçe gelişen ilişkiler, zaman zaman Kıbrıs, Filistin, Irak ve Suriye gibi meselelerde büyük gerilimlere neden olmasına rağmen karşılıklı çıkarlar gözetilerek günümüze kadar devam etmiş, her iki ülke açısından da askeri, siyasi, sosyal ve ekonomik alanlarda olumlu gelişmelere sebep olan bu ilişkilerde Türkiye, her zaman üzerine düşeni yapmıştır. 

 

  Buna rağmen ABD’de Trump Yönetimi’nin, Türk Halkı’na, meşru yönetimine ve hukuk sistemine, yerleşik uluslararası ticari hukuk kurallarını da hiçe sayarak, mesnetsiz bir saldırı süreci başlattığını görüyoruz. 250 vatandaşımızın şehit edilmesine sebep olan darbeci FETÖ mensuplarıyla ilgili hiçbir adım atmayan, ülkemizin güvenliğine en büyük tehdidi oluşturan terör örgütlerine açıkça ve doğrudan destek vermekle yetinmeyip, bu terör örgütlerine destek vermekten yargılanan vatandaşlarını, din adamı kisvesi altında gayri meşru yollarla koruma girişiminde bulunması ve Türkiye’ye ambargo uygulaması oldukça düşündürücü ve ibret vericidir.

 

  En üst seviyede bilgi üreten kurumların yöneticileri olarak bizler de gençlerimizi daha bilgili, üretken ve sorumluluk sahibi fertler olarak yetiştirip, bilgiyi üretime ve teknolojiye dönüştürerek ülkemize yönelik bu ve benzeri haksız saldırılara karşı durmayı görev addetmekteyiz.

 

  Aynı dönemde atanmış, ülkemizin farklı coğrafi bölgelerinde görev yapan 12 Üniversite rektörü olarak ABD yönetimini, aldıkları fevri ve haksız ambargo kararı dolayısıyla şiddetle kınıyor, alınan bu yanlış karardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin ve diğer ülkelerin haklı karşı duruşlarını desteklediğimizi ve uluslararası toplumun huzuru ve güvenliği için bundan sonra da bu karşı duruşun sonuna kadar devam etmesi gerektiğine olan inancımızı ve desteğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

 
Öz’den 17. kuruluş yıldönümü mesajı
 
Beşiktaş maçı biletlerine yoğun ilgi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DOSİAD: ‘Hayatını dolarlaştıranları telin ediyoruz’
DOSİAD: 15 temmuzda ihanet odaklarının milli iradeyi ipotek altına alma ...
Atatürk Üniversitesi Madalya Şampiyonu
Sezon boyunca yapılan müsabakalarda 21 altın, 15 gümüş, 22 bronz madalya ...
Erzurum değerleriyle buluştu
Erzurum’da düzenlenen Türk Oyunları Festivali muhteşem bir törenle sona erdi.
 
Erenköy direnişi 54. yıldönümünde
Kıbrıs Türk mücadele tarihinde önemli bir yeri olan şanlı Erenköy direnişi ...
MSB ve Ticaret Bakan yardımcıları atandı
Milli Savunma ile Ticaret Bakanlıklarında bakan yardımcılıklarına atama ...
“Erzurum’un Dünyaya Açılan Kapısıyız”
Sudan Peace Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Abdalla Makeen İbrahim, ...
 
1071 kutlamaları Ahlat'tan başlayacak
Malazgirt Zaferi’nin 947’nci yıldönümü kutlamalarının bu yıl Bitlis'in ...
Bozhalil: ‘Kayak Federasyonu ödeme yapmadı’
Türk Kızılay’ı Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil basın mensuplarıyla ...
İçişleri Bakan Yardımcılığına 4 atama
İçişleri Bakanlığında bakan yardımcılığı görevlerine atama yapılmasına ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva