Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
MİT'ten nokta operasyon
MİT'ten nokta operasyon
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Mütefekkir Erol Güngör'e vefa
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
Yumaklı tarımsal ihracat verilerini paylaştı
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Gazze’ye en fazla insani yardım yapan ülkeyiz’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
‘Ordumuz, ülkemizin güven ve huzur kaynağıdır’
HABERLER>GÜNDEM
3 Mayıs 2012 Perşembe - 07:18

'Türkler hoşgörü temsilcisidir'

Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler” Sempozyumu’nda konuştu. Küçükler, “Türkler, tarihin hiçbir döneminde katliam yapmamıştır, hiçbir millete soykırım uygulamamıştır. Türkler, merhametin, adaletin, hoşgörü, huzur ve barışın teminatı olmuşlardır” dedi.

 Türkler hoşgörü temsilcisidir

Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler” Sempozyumu’nda konuştu. Küçükler, “Türkler, tarihin hiçbir döneminde katliam yapmamıştır, hiçbir millete soykırım uygulamamıştır. Türkler, merhametin, adaletin, hoşgörü, huzur ve barışın teminatı olmuşlardır” dedi.
Atatürk Üniversitesi Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nce organize edilen “1. Türk-Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler” Sempozyumu, Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi’nde başladı.
Türk-Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi Müdür Doç. Dr. Erol Kürkçüoğlu, Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürü Doç. Dr. Uğur Ünsal, Atatürk Üniversitesi Prof. Dr. Hikmet Koçak, Dışişleri Bakanlığı Araştırma ve Güvenlik İşleri Genel Müdürü Büyükelçi Reha Keskintepe’nin açılış konuşmalarıyla başlayan sempozyumda, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler de, Erzurum ve sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak bir değerlendirmede bulundu.
“1. Türk-Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler” konulu sempozyumun Erzurum’da gerçekleştiriliyor olmasının ayrı bir önem taşıdığını vurgulayan Küçükler, sempozyumda elde edilecek yeni bilgi ve belgelerle tarihe ışık tutulacağını ve sözde Ermeni soykırımı iftiralarıyla mücadele noktasında yeni bir adım daha atılmış olacağını söyledi.
“ERZURUM, TARİHİN HER DÖNEMİNDE ÇEKİM MERKEZİ OLMUŞTUR”
Erzurum’un, binlerce yıl öncesine dayanan uzun tarihi geçmişiyle çok sayıda medeniyete kucak açtığını ve tarihin ilk dönemlerinden beri birbirinden çeşitli siyasi olaylara tanıklık ettiğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Şehrin yoğun iskana ve politik bakımdan çok önemli gelişmelere ev sahipliği yapmış olmasının nedeni, kuşkusuz Erzurum’un stratejik öneminden kaynaklanmaktadır. Eski çağlardan beri önemli ticari ve askeri yolların kavşak noktasında yer alan Erzurum, buna ek olarak doğal zenginlikleriyle de, medeniyetler için hep çekim merkezi olmuştur. Erzurum’un yaşadığı son işgal, hepimizin de malumu olduğu üzere Rus işgalidir. Ermenilerin de bir parçası olduğu bu işgal, aslında Erzurum için karanlık günlerin de başlangıcı olmuştur” diye konuştu.
Erzurum’da yıkıcı faaliyetlerde bulunan, hunharca cinayetler işleyen Ermeni çetecilerin, tarihi 3 ay içerisinde 50 bin Müslüman Türkü soykırıma uğrattıklarına dikkati çeken Küçükler, “O dönemlere ilişkin olarak günümüze kadar ulaşan bilgiler ve resmi devlet tutanakları bile Erzurum’da yaşanan mezalimin boyutlarını tek başına ortaya koymaya yetmektedir. Buna ek olarak, çeşitli zamanlarda gerçekleştirilen toplu mezar kazılarında elde edilen bulgular, Dadaşlar diyarının nasıl bir Ermeni vahşetiyle karşı karşıya kaldığını gözler önüne sermektedir.
BAŞKAN KÜÇÜKLER: BİZ MERHAMETİ HAZRETİ PEYGAMBER’DEN ÖRNEK ALDIK…
Başta Fransa olmak üzere sözde Ermeni soykırım iftirasının hamiliğine soyunan bazı batılı ülkelerin, politik çıkarları uğruna gerçek tarihi saptırmaya ve Türkiye’yi dünya arenasında zor durumda bırakmaya çalıştıklarını anlatan Başkan Küçükler, “Bu girişimlerin ana kaynağını, başta da ifade ettiğimiz gibi, Erzurum’un sahip olduğu jeopolitik ve stratejik konum oluşturmaktadır. Yani geçmişte Erzurum ve çevresine hakim olmak için nasıl yoğun mücadeleler sergilenmişse, aynı mücadeleler bugünse iftira, tarihi aldatmacalar ve Diaspora’nın kurduğu çeşitli tuzaklar şeklinde karşımıza çıkarılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Müslüman Türk milletinin tarihin hiçbir döneminde ve hiçbir millete mezalim ya da soykırım uygulamadığını anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Bizim necip milletimiz merhameti Mekke’nin fethinde Hazreti Peygamber’den, İstanbul’un fethinde Fatih Sultan Mehmet’ten örnek almıştır. Biz savaşta düşmana bile gösterdiğimiz merhametle anılan bir milletiz” dedi.
Başkan Küçükler, “1. Türk-Ermeni İlişkileri ve Büyük Güçler” sempozyumunun, bilimsel verilerle tarihe ışık tutulacak hayırlı sonuçlar doğurmasını arzuladığını belirterek, çalışmaya katılan yerli ve yabancı akademisyenlere başarı dileklerinde bulundu.

 
GSF konseri mest etti
 
Buluç'un atama kararı yayımlandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GSF konseri mest etti
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri Bölümü Türk ...
GSİM'den Sağlık Projesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de 81 ilde uygulamaya koyulan ...
Yeni Anayasa’ya, Genç Bakış
Sosyal Bilimler Liseleri arası öğrenci sempozyumlarının dördüncüsü bu ...
 
Kültür Yolu'nda uzlaşma süreci
Büyükşehir Belediyesi tarafından Kale çevresinde hayata geçirilecek olan ...
Ermeni yalanlarına tarih cevabı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ve Türk –Ermeni İlişkileri Araştırma Merkezi ...
Güvenen'den 'Güç' vurgusu
1.Uluslararası Türk-Ermeni ilişkileri ve Büyük Güçler Sempozyumu”nda açılış ...
 
İşletme Müdürü tahliye edildi
Erzurum'un Aşkale ilçesinde gölette enerji nakil hattındaki arızayı gidermek ...
Ağaçlandırmaya adli destek
Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı ile Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Kardeşler judada buluştu
Türkiye’nin şampiyonluğu ile sonuçlanan 1. Uluslararası Abdurrahman Gazi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva