Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Taraftar: ‘Erzurumspor farkını göstermeli’
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 262'ye yükseldi
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
Uraloğlu: 'Hala ‘X’ Türkiye’ye temsilci atamadı'
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
‘Büyüklerin hatalarının bedelini çocuklar ödüyor’
Tekin MEB’in önceliğini paylaştı
Tekin MEB’in önceliğini paylaştı
HABERLER>TÜRKÄ°YE
4 Mart 2014 Salı - 10:07

'Rıza Sarraf ve Milli İrade' Heykeli

Bu bir zaytung haberi

  Rıza Sarraf ve Milli İrade  Heykeli

Bugün verilen tahliye kararlarıyla birlikte 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasında tutuklu herhangi bir sanık kalmazken, hükümet cephesinde bir darbe girişimini daha başarıyla atlatmanın coşkusu yaşanıyor. HSYK düzenlemesinin hayata geçmesinin ardından 12 saat içinde Rıza Sarraf ve bakan çocuklarının salıverilmesinin darbecilere verilen en iyi yanıt olduğunu ifade eden Adalet Bakanlığı, bu önemli zaferin Taksim Meydanı'na dikilecek "Rıza Sarraf ve Milli İrade Heykeli" ile taçlandırılacağının da müjdesini verdi.

"Kimse ismin altında başka bir şey aramasın"

Heykelin dikileceği Taksim Meydan'ında, Atatürk Anıtı'nın hemen yanında yer alan bölgede incelemeler gerçekleştiren Adalet Bakanlığı Müsteşarı Cengiz Akcihaner, heykelin ismini başta sadece 'Milli İrade Heykeli' olarak düşündüklerini belirterek şöyle devam etti:

"Sayın Başbakanımız'ın da belirttiği gibi, bu bir istiklal mücadelesi olduğu için herkes bu heykele destek olmak istedi. Rıza Sarraf Bey de sağolsun hayırsever bir iş adamı olarak 'Ya zaten herkes bir ucundan yıkmak istiyor hükümeti, bari heykel masraf olmasın' diye bize sponsor olma isteğini iletti. Biz de kendisine böyle bir jestle karşılık verelim dedik. Kimse bunun altında bir şey aramasın. Heykelimizin adı 'Türk Telekom Milli İrade Heykeli' de olabilirdi... Kısmet Rıza Bey'e imiş..."

Bu darbe girişiminin ne ilk ne de son olmadığını belirten Akcihaner "Çok net biliyoruz ki, daha en aşağı 17 farklı lobi var. Hadi pornodur, robottur bunları geç, bunlar çerez ama gene de nerden baksan 10 darbe girişimi demek bu. O da 10 heykel eder. O yüzden sağı solu açık olsun, sonra başka heykeller de yaparız..." ifadelerini kullanırken, "Rıza Sarraf ve Milli İrade Heykeli" hakkında da şu bilgileri paylaştı:

Heykel hakkında bazı bilgiler

- Heykelin oturtulacağı alt blokta "17 Aralık'ta hükümetimize yapılan darbe girişiminin sembol isimlerinden, özgürlük savaşçısı ve darbe karşıtı Rezza Zarraf, Rıza Zarreb ya Raza Serraf'ın anısına..." yazması planlanıyor.

- 14 metre yüksekliğinde olacak heykelin ana kaidesinde Rıza Sarraf yer alırken, 4 farklı bakan çocuğu 4 ana yöne bakacak (Bakan çocuklarının ağzından su fışkırtacağı fıskiyeli alternatif de gündemde)

- Rıza Sarraf'ın yüzü Gezi Parkı'na dönük olacak. Bu sayede parkta toplanması olası tüm darbecilere geçmişte yaşananlar hatırlatılacak.

- Rıza Bey'in üzerine kuş pislememesi için heykel üzerine dev bir şemsiye düşünülüyor.

- Rıza Sarraf ve Milli İrade Heykeli'nin tam karşısına Ebru Gündeş ve SMS'le Halk Oylaması Heykeli yapımı da projeler arasında. Konuya ilişkin olarak Acun Medya sponsorluğu için görüşmeler sürüyor.

Sarraf Meydan'a geldi

Cengiz Akcihaner, hükümetin artık darbeleri 2,5 ay gibi kısa bir sürede savuşturabildiğini "Bundan sonrakileri heralde 15 günde hallederiz gibime geliyor. Hatta lig arasına denk getirirsek şahane olur. Kimse yolsuzluk araştırırken, tape takip ederken futbolundan da kalmaz..." sözleriyle ifade ettiği sırada Taksim Meydanı'na gelen Rıza Sarraf ise kalabalık arasında heyecan yarattı. Hapisten çıkar çıkmaz ayağının tozuyla heykelinin dikileceği meydana gelmek istediğini kaydeden Sarraf, bakanlık yetkililerinin ve vatandaşların geçmiş olsun dileklerini kabul etti.

Kitap müjdesi

Meydanda yaptığı kısa konuşmada, Türkiye'nin atlattığı darbe tehlikesinden sonra kendisinin dışarıda veya içeride olmasının çok da önemli olmadığını kaydeden İranlı işadamı, 2 buçuk aylık mahkumiyet sürecinde düşünmek ve yazmak için bol bol zaman bulduğunu dile getirdi. Son olarak hapisteyken tuttuğu notları kitap haline getireceğini de belirten Sarraf, Türk demokrasisinin darbecilere karşı verdiği mücadeleden bir kesit olarak nitelendirdiği "Tank seslerine karşı kalemim, çek defterim ve ben" adlı eserin çok yakında raflarda olacağının da müjdesini verdi.

 

 

 

 

 

 
Kira beyannamelerinde artış
 
Bölücülüğün daniskası
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ismail 4 Mart 2014 Salı 23:14

Dik dur eğilme BAŞBAKANIM her türlü alçak saldırıya darbeye karşı birlikte ayaktayız, 2. Kurtuluş savaşımızın bu önemli günlerinden geçerken yanındayız birlikteyiz halk hiçbirşeyin farkında değil halkı CEMAATLERLE derneklerle bölüyorlar SİYONİZME KARŞI ZAFER BÜYÜK OLACAK ALLAHIN İZNİYLE DİK DUR BAŞBAKANIM SENİNLEYİZ millet hiçbirşeyin farkında değil herkese anlatın DÜNYA YAHUDİ SİYONİZMİNİN KUCAĞINDA Doların esaretindeyiz bu esaretten kurtuluşumuz yakındır KALKINMA VE SANAYİMİZLE BÜYÜYÜP GÜÇLENECEĞİZ DOLARA KARŞI ALTIN EN BÜYÜK SİLAHIMIZ OLMALIDIR ALTIN TİCARETİNE TÜRKİYEDE DARBE VURMAK İSTEYEN SİYONİSTLERE GEÇİT VERMEYİN

Yorumu oyla      3      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
GÜL'DEN FLAŞ AÇIKLAMA !
Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Genel Kurul'da kabul edilen ve Çankaya Köşkü'ne ...
Bakan oğlu Barış’ın ‘üç-beş kuruş’ dediği 1.2 milyon dolar çıktı!
Barış Güler’in “Bir trilyon” diye tapelere giren parasını baba Güler, ...
Tarafın SAKİL adamlar teklifi
Hükümet’i akil adamlar konusunda yönlendirmeye çalışan grupların başında ...
 
İnşallah bitiyor!
Diyarbakır'daki Nevruz kutlamasında Öcalan'ın 5 sayfalık mesajını BDP'li ...
Kültürel ve Ticari Buluşma
TÜRKİYE VE MAGRİP ÜLKELERİ (LİBYA, TUNUS, FAS, CEZAYİR, MORİTANYA) HALKLARI ...
'Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler bunlarsa...'
Başbakan Tayyip Erdoğan, “Gündeme öyle bir şey getiriyorsunuz ki günlerce ...
 
Davutoğlu, Rum elçiyi yerin dibine soktu!
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Finlandiya'da katıldığı bir konferansta, ...
Protestoya ilginç gözdağı
Sakarya Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Kongre Merkezi'nde Prof. ...
Kur'an sayfalarıyla füze tasarımı
Güzel Sanatlar Fakültesi önünde Kur'an-ı Kerim sayfaları kullanılarak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva