Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
30 Temmuz 2016 Cumartesi - 10:05

"Millet nasıl rütbe verirse öyle sökmesini de bilir"

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını cevapladı.

 Millet nasıl rütbe verirse öyle sökmesini de bilir

15 Temmuz darbe girişiminde, darbecilerin ilk hedefleri arasında yer alan ve korsan bildiri okutulan TRT'ye geçmiş ziyaretinde bulunan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Haber ve Spor Yayınları Dairesi Başkanı Yaşar Taşkın Koç'un sorularını cevapladı.

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında son rakamların sorulması üzerine Ala, "Şu an itibarıyla gözaltına alınan sayısı 18 bin 44, tutuklu sayısı 9 bin 677, pasaportu iptal edilenlerin sayısı 49 bin 211 ve tabii çok çeşitli bakanlıklarda, her bakanlıkta, her kurumda bu yapıyla iltisaklı olan, bu yapının elemanı olan, bu yapıya üye olan kimselere de devlet görevinden el çektiriliyor, açığa alınıyor. Kimisinin, darbeyle ilişkisi olanların işine son veriliyor." diye konuştu.

"MİLLET NASIL RÜTBE VERİRSE ÖYLE SÖKMESİNİ DE BİLİR"

Silahlı Kuvvetler içinde işine son verilenlerin, atılanların aynı zamanda rütbelerinin de söküldüğünü hatırlatan Ala, rütbeleri milletin verdiğini, o rütbelerdeki kişilerin milletin iradesinin temsil edildiği yeri bombaladığını anımsattı. Ala, "Bu, insanın göğsünü daraltıyor. Böyle bir şey olabilir mi, bu kadar nasıl alçalabilir insanlar. İşte o Meclis oturdu, Meclis'in verdiği yetkiyle, kanun hükmünde kararnamelerle orayı bombalayan insanların oluşturduğu bu darbe girişimine katılanların rütbeleri söküldü. Millet nasıl rütbe verirse öyle sökmesini de bilir. O seviyeye indirdi, yani başladıkları yere geri döndürdü." değerlendirmesinde bulundu.

ASKERİ ORTAOKULLARIN KAPATILMASI

Askeri ortaokulların kapatılmasının bir boşluk oluşturup, oluşturmayacağına ilişkin soru üzerine Bakan Ala, şöyle konuştu:"Boşluğu şimdikiler doğuruyor, bunun varlığından ne olur ki. O okullar tamamen ele geçirilmiş, ülkeye problem üretir hale gelmiş, sorular çalınıyor, milletin bütün evlatlarının hakkı yeniyor, orası olsa ne olacak? Kapatılacak oralar. Milletin çocukları, kendi ailelerinin yanında, toplumun içerisinde lise mezunu oluyor değil mi? Bizim dünya kadar lise mezunumuz var. Liseyi normal bitirecek, üniversiteyi normal bitirecek, alacağız oradan memleket evlatlarını yetiştireceğiz. Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı yapacak. Yetiştirip biz Sahil Güvenlik'te, Jandarma'da istihdam edeceğiz. Milli Savunma da yetiştirecek, Genelkurmay'a, orduya verecek. Ordu da onları istihdam edecek. Sonra da general olacak seviyeye geldiği zaman da milletin iradesini temsil edenler terfilerine karar verecek ve atamalarını yapacak."

'DÖRT CUNTACI BİR ARAYA GELİP KARAR VERDİĞİ ZAMAN TANKLAR YÜRÜYOR'

"Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanlığı başta, şehir içinde tank ve zırhlı araçların bulunduğu yerlerin kapatılarak, şehir dışına alınacağı" hatırlatılarak, "Bu simgesel mi, yoksa fiili karşılığı var mı?" sorusunu Ala, "Hiç simgesel değil. Bunlar tam fiili karşılığı olan düzenlemelerdir. Dört cuntacı bir araya gelip karar verdiği zaman tanklar yürüyor. Tankın Ankara'da ne işi var? Ankara'da olmayacak. Sincan'da yürümedi mi? Yürüdü. 12 Eylül'de yürüdü. Ondan önce de yürüdü. Kaçıncı kezdir yürüyor. Onun için biz bunları çıkaracağız. Yani bunun reel karşılığı var." diye yanıtladı.

"GEREKSİZ, LÜZUMSUZ BİR AÇIKLAMA"

ABD Merkez Kuvvetler Komutanı General Joseph Votel'in, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından ABD'nin beraber çalıştığı bazı komutanların tutuklandığına yönelik açıklamalarının "gereksiz" olduğunu belirten Ala, şunları söyledi:

"Eğer bir itiraf değilse olacak iş değil. Türkiye'de başka devletlerin görevlilerinin muhatabı, Türkiye'deki devlettir. ABD'nin de muhatabı Türk devletidir. Türk devleti de oradaki paralelcilerden, asker elbisesi içine girmiş teröristlerden müteşekkil değil. Onlar zaten orada olmaması gereken insanlardı."

"ONLAR AÇIK SIR"

"Darbe başarılı olsaydı cuntacıların bir başbakanı atayacakları çeşitli yöneticiler olacaktı. Bu yöneticilerin bazıları da sivil olacaktı iddiaları var. Bu konuda bilginiz ya da tahminleriniz var mı?" sorusunu Ala, "Maşaların bir numarası belli. Pensilvanya'da oturan zat. Onda şüphe yok. Terörist başının kim olduğu açık. Bunlar maşa. Maşayı tutanı arıyorsak onları kuvvetli tahminlerle söyleyebiliriz ama zaten kendilerini çok açık etseler maşa kullanmazlardı. Dolayısıyla kullananları biliyoruz. Onlar açık sır, herkesin bildiği sırdır. Ama söylediğinizde ispatı istenir. Bunun da ispatı o şekilde olmaz. Ama soruşturmalar devam ettikçe ortaya çıkacaktır. Birincisi de belli, Türkiye'de ne yapmak istedikleri de. Türkiye'yi tarumar etmek için görevlendirilmişler." diyerek yanıtladı.

'TEYAKKUZ DURUMU SÜRÜYOR'

Bakan Ala, memura izin yasağının ne zaman kalkacağına ilişkin soruyu ise "Şu anda bu devam edecek. Teyakkuz durumu sürüyor. Umarım kısa zamanda yeniden bir değerlendirme yaparız. Hükümetle yaptığımız değerlendirme sonucunda bir karar veririz." şeklinde yanıtladı.

 
Dadaşlar destan yazdı
 
“Türk Milleti Demokrasi Destanı Yazdı”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar destan yazdı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai ...
Ala: ‘Milletimiz demokrasiye sahip çıktı’
İçişleri Bakanı Efkan Ala, “Öyle bir düzen kurmalıyız ki, Talat Aydemir’i ...
Başkentte Dadaşlar Nöbette
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Küresel hafıza, AK Liderin ...
 
Aydemir: ‘Hayırlı olsun’
AK Parti Erzurum Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İbrahim ...
Yıldırım, gündemi ele aldı
Başbakan Binali Yıldırım, "Bu darbe girişiminde de gördük ki burada bir ...
Yıldırım gündemi değerlendirdi
Başbakan Binali Yıldırım, NTV-Star televizyonu ortak yayınında gündeme ...
 
Aydemir'den Basına 15 Temmuz teşekkürü
24 Temmuz gazeteciler ve basın günü münasebetiyle bir açıklama yapan AK ...
Aydemir: ‘Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Gün milli iradeye sahip çıkma günüdür’ dedi.
Akdağ Ailesinin acı günü
Sağlık Bakanı Prof.Dr.Recep Akdağ 'ın amcası Mustafa Akdağ Hakkın rahmetine kavuştu.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva