Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
TBB Şubat ayı Erzurum Çek verilerini paylaştı
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Erdoğan: ‘Nereden nereye?’
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Özhaseki: '110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz'
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
Bayraktar: Gelecek Nükleer Enerjide
HABERLER>GÜNDEM
18 Temmuz 2016 Pazartesi - 10:32

'Meydanlardan çekilmek yok'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, darbe girişiminin ardından vatandaşlara yaptığı meydanlara çıkın çağrısını yenileyerek “Durmak yok, meydanlardan çekilmek yok. Yani Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi devam edeceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız” dedi.

 Meydanlardan çekilmek yok

“BUGÜN 9 ŞEHİDİMİZİ EBEDİYETE UĞURLADIK”

“Sevgili vatandaşlarım, hanımefendiler, beyefendiler; sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum” sözleriyle konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün İstanbul’da Fatih Camii’nde ve Marmara İlahiyat Camii’nde 9 şehidin ebediyete uğurlandığını belirtti ve “Mekânları cennet olsun. Rabbim taksiratlarını hasenata tebdil etsin. Ve Sevgili Peygamberimizin Livaül Hamd ismiyle müsamaha sancağı altında toplanmayı bizlere nasip etsin” dedi.

“PLANLARINI BOZMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Ülkemizin dört bir yanında bugün şehitlerimizin cenaze merasimleri olduğunu ve hepsinin peygamberlikten sonra en yüce makama uğurlandığın ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: “Değerli kardeşlerim, sizler zaten çağrıyı yaptığımız andan itibaren meydanlara çıkmak suretiyle, sokaklara çıkmak suretiyle gereken cevabı gerekenlere en güzel şekilde verdiniz. Ama diyorum ki, şu anda yine durmak yok, bunların planlarını bozmaya devam edeceğiz. Çünkü bunlar adeta bir kanser virüsü gibi şu anda bir metastaz dönemindeler. Dolayısıyla uyanık olacağız, birlik, beraberlik içinde olacağız, kardeş olarak inşallah bu ülkemizi asla bunlara kaptırmayacağız. Şimdi bunlar ilk dersi aldılar.”

Şu anda emniyet güçlerinin aynı şekilde birçok yere operasyon yaptığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu operasyonları yapmak suretiyle de bunlara gerekli dersi veriyorlar. Herkes bulunduğu yeri tutsa yeter…” dedi.

İDAM TALEBİ: “SİZİN BU TALEBİNİZİ YOK FARZ EDEMEYİZ”

Vatandaşların “İdam isteriz” sloganları üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu: “Tüm meydanlarda sizin bu talebinizi artık hükûmet olarak da, devlet olarak da biliyoruz, duyuyoruz. Sizin bu talebinizi biz asla yok farz edemeyiz, demokrasilerde halk ne diyorsa karar odur, bunu da bilmemiz lazım. Kardeşlerim, bu konuyu öyle zannediyorum ki hükûmetimiz ana muhalefetiyle, muhalefetiyle görüşmek suretiyle burada bir karara muhakkak varılacaktır ve bu kararı fazla da geciktiremeyiz. Çünkü bu ülkede devlete darbe yapanlar bunun bedelini ödemek durumundadır, bu iş bu kadar ucuz değildir.”

“DOSTLARIMIZIN TAVRINI GÖRECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan gerek Amerika, gerek Batı ülkelere hükümetin yazılı mesajları ve gerekli belgelerin gönderileceğini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: “Pensilvanya’daki o zatı, terörist başı Fetullahçı terör örgütünün başı, bunu Amerika Devleti’nden isteyeceğiz ve dostlarımızın da tavrını göreceğiz. Bizden teröristleri istedikleri zaman biz hep gönderdik. Şimdi de biliyorsunuz bunlarla ilgili Millî Güvenlik Kurulu Siyaset Belgesine artık Fetullahçı terör örgütü ismen de girmiştir. Ve şu anda yargının verdiği kararlar birer belgedir, karinedir, şu andaki bu darbe en önemli bir belge, bir karinedir, bunları kendilerine göndermek suretiyle isteyeceğiz. Aynı şekilde Batı ülkelerinde olanları isteyeceğiz, bakalım ne yapacaklar, gönderecekler mi, göndermeyecekler mi? Bunların hepsi bir sınamadır, bu sınamadan kim nasıl çıkacak onu da göreceğiz.”

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Emniyet Teşkilatı'na, FETÖ'ye bulaşmamış askerlere ve yargıya teşekkür ederek, “Bu süreç içerisinde dik durdular, eğilmediler, bükülmediler ve gereğini yaptılar. Değerli kardeşlerim, şu andan itibaren de ben yine aynen gereğini yapacaklarına inanıyorum ve işte yasama, yürütme, yargı organlarımızın çok daha koordineli çalışacağına inanıyorum. Hele hele bu darbe girişiminin olduğu bu dönemde gerek anayasa değişikliği konusu, gerekse bu tür darbe girişimlerine karşı atılacak önemli adımlar noktasında bunun partiler arasında bir ortak payda olduğunu görüyor ve tüm liderlerin Parlamentoda o ortaya koydukları birlikteliğin bundan sonra olacağına inanıyorum” dedi.

“BU TAHŞİYE ÖRGÜTÜ ARTIK SON ÇIRPINIŞLARINI YAŞIYOR”

Fetullahçı terör örgütünün Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni bombaladığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin şöyle sürdürdü : “Bunların vatan diye bir derdi yok, bunların millet diye bir derdi yok, bunların tek derdi, evet, dediğim gibi bunlar tahşiye, tahşiye örgütü bunlar, ama bu tahşiye örgütü artık son çırpınışlarını yaşıyor. İşte bugün polis teşkilatımız Konya’daki aynı şekilde Hava Kuvvetleri’nin olduğu o 3. Ana Jet Üssü’ne de operasyonunu yaptı ve başarılı bir operasyon oldu. Nihai neticeyi şu an henüz almadık. Aynı şekilde bugün konteynerlerle buraya taşınmakta olan silah ve mühimmatlar vardı. Polis teşkilatımız aldığı istihbaratla onları da yakaladı ve onlara el koydu. Yani bunların kaçacakları delik yok. İşte bir helikopterle beraber Yunanistan’a kaçmak istediler. Ve değerli kardeşlerim, hemen ardından Sayın Çipras’la bir görüşmemiz oldu ve kendileri helikopteri hemen veriyoruz ve verdiler, bugün helikopter geldi ve o 8 kişiyle ilgili de 15-20 gün içerisinde onları da size teslim edeceğiz dedi. Kaçacakları delik yok. Kim samimi, kim samimi değil, onları da göreceğiz.”

“MEYDANLARDAN ÇEKİLMEK YOK”

Vatandaşların ilgisine teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Ankara’ya döneceğini belirterek, “Ama durmak yok, meydanlardan çekilmek yok. Yani Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma, Cumartesi devam edeceğiz. Meydanları boş bırakmayacağız. Rabbim, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışından bizleri ayrı koymasın. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız” dedi.

 
6 askeri savcı ve hakim adliyeye sevk edildi
 
Dadaşlar Demokrasi Nöbetine sadık
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
6 askeri savcı ve hakim adliyeye sevk edildi
Erzincan’da bölücü terör örgütü FETÖ/PDY mensuplarının darbe girişimine ...
Erzincan İl Jandarma Komutanı gözaltına alındı
Darbe teşebbüsünün ardından sürdürülen operasyonlar kapsamında Erzincan ...
Erzurum'da dadaşlar milli iradeye sahip çıktı
Erzurum'da darbe girişimine karşı sokağa dökülen binlerce Erzurumlu Cumhuriyet ...
 
Erdoğan: Bedelini ağır ödeyecekler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu milletin imkanları ile ortaya ...
2 yılda 107 takım Erzurum’da kamp yaptı
Büyükşehir Belediyesi Yüksek İrtifa Kamp Merkezi Süper Lig ekiplerinin gözdesi oldu
Büyükşehir, iletişimde engelleri kaldırıyor
Büyükşehir Belediyesi yeni bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirdi
 
Vali Azizoğlu'na eğitim brifingi
Azizoğlu, eğitim ve öğretim alanında yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden ...
Alacabük'e AK Parti çıkarması
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK parti Erzurum Milletvekilleri Ilıcalı, Taşkesenlioğlu ...
Bakan Akdağ, hastaların duasını aldı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva