Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Palandöken’de Kaf Laleleri açtı
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Sağlıkçılardan Filistin için sessiz yürüyüş
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Tunceli-Erzincan karayolunda heyelan
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
Uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
KADES sayesinde şiddetten kurtuldular
HABERLER>SÄ°YASET
18 Nisan 2016 Pazartesi - 10:42

'Bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz'

Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın izniyle 'bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz' diye haykıracağız her yerde. Her santimetrekaresinde bu ülkenin bu al bayrağını dalgalandıracağız." dedi.

 Bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın izniyle 'bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz' diye haykıracağız her yerde. Her santimetrekaresinde bu ülkenin bu al bayrağını dalgalandıracağız." dedi.

Davutoğlu, yaklaşık 600 milyon lira değerindeki 81 projenin Düzce Anıtpark Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada, "1 Kasım zaferi sonrası söz verdiği gibi teşekkür ziyaretlerini sürdürdüğünü" belirten Davutoğlu, "Birçok ilimize gittim, doğuda, batıda, Mardin, Diyarbakır, Erzincan, Bingöl, Manisa'ya, İzmir'e, İstanbul'a, Konya'ya... Bugün sabah da Kocaeli'deydim. Şimdi de Düzce'ye geldim teşekkür etmeye, sizlere minnetimi ifade etmeye geldim." diye konuştu.

Milletin, ülkenin bugünlere gelmesinden Düzcelilerin emeğinin ve desteğinin büyük önemi olduğunu vurgulayan Davutoğlu, "Siz destek vermeseydiniz, siz emek vermeseydiniz biz sizlerin huzurunuza böyle gururla, vakarla gelemezdik" ifadesini kullandı.Davutoğlu, Düzce'nin AK Parti'ye 3 Kasım 2002'de yüzde 52, 22 Temmuz 2007'de yüzde 61, 12 Haziran 2011'de yüzde 66, 7 Haziran 2015'te yüzde 59, 1 Kasım 2015'te ise yüzde 70 oranında oy verdiğini söyledi.Başbakan Davutoğlu, 2019 yılında yapılacak seçimlerde Düzce plakasına uygun olacak şekilde yüzde 81 oranında oy beklediğini ifade etti.

Düzce'nin üç vekilinin de AK Parti'li olduğunu anımsatan Davutoğlu, ilde düzenlediği mitingde üçte üç istediğini ve Düzcelilerin de bunu yerine getirdiğini belirtti. Düzce'nin kendi içinde bir rekor kırdığını söyleyen Davutoğlu, ilin, Türkiye genelinde partilerini en çok destekleyen 6. şehir olduğunu vurguladı.

Kendilerini destekleyenleri mahcup etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Davutoğlu, "Bu al bayrakları dalgalandıran AK Gençlik'le biz hep omuz omuza yürüyeceğiz. Hocanız da hep sizinle beraber olacak" dedi.

Sabah Kocaeli'de gençlik çalıştayında olduğunu anımsatan Davutoğlu, "Oradaki genç arkadaşlarınızdan size selam getirdim. Ayrıca Van'da yine böyle al bayraklarıyla mitingi bir an kesip İstiklal Marşı okuyan Vanlı gençlerden, Diyarbakır Ulu Cami'den çıktığımda beni karşılayan on binlerce Diyarbakırlı gençten, Silopili gençten size selam getirdim. Onlar, 'bu millet ayrılmaz, bu ülke bölünmez' diye haykırdı. Onlara da size de teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

BU ÜLKENİN HER SANTİMETREKARESİNDE AL BAYRAĞI DALGALANDIRACAĞIZ

Bir ayağının doğuda, bir ayağının batıda olacağı sözünü verdiğini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Pazartesi Şanlıurfa'daydık. Bugün Kocaeli'de, Düzce'de. Şanlıurfa'nın kurtuluş gününde on bin insanla İstiklal Madalyasını Şanlıurfa'ya götürdük. Oradan da sizlere selam getirdik. Şanlıurfa'dan Düzce'ye selam getirdik. Türkiye'nin doğusunu, batısını adım adım gezeceğiz ve Allah'ın izniyle 'bu ülke bölünmez, bu millet ayrılmaz' diye haykıracağız her yerde. Her santimetrekaresinde bu ülkenin bu al bayrağını dalgalandıracağız."

Başbakan Davutoğlu, hastane, okul, spor salonu, yol, kentsel dönüşüm, Kur'an kursu gibi 591 milyon 371 milyon değerindeki 81 tesisin Düzce'ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

Davutoğlu, birilerinin başbakan olma icazetini başka yerlerde aradığını, kendilerinin ise milletten icazet aldığını belirtti.Alandaki gençlere, "Bu memleket yürüyecek yiğit aradığında 'biz buradayız' demeye var mısınız?" diye seslenen Başbakan Davutoğlu, AK Parti siyasetinin mihenk noktasının millet olduğunu, son nefeslerine kadar da millet için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşması, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganlarıyla kesilen Başbakan Davutoğlu da alandakilere, "Biz de bize yüzde 70 destek veren Düzce ile gurur duyuyoruz" sözleriyle karşılık verdi.

Davutoğlu, asla Ankara'ya sıkışan, millete yabancılaşan bir parti olmadıklarını ve olmayacaklarını vurgulayarak, 7 Haziran'da bir anda Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyenlere en güzel dersi milletin verdiğini, bugün artık eski Türkiye'den eser kalmadığını, milletiyle kucaklaşan, milleti için üreten bir hükümetin bulunduğunu kaydetti.

Küresel ekonominin henüz toparlanamadığı bir ortamda bile Türkiye olarak kalkınmanın sürdürüleceğini bildiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, ülkenin geçen yıl iki seçime rağmen, yüzde 4 büyüdüğünü vurguladı.

EDEP DIŞINA ÇIKAN AÇIKLAMALAR YAPANLARDAN BU MİLLETE HAYIR GELİR Mİ?

Davutoğlu, 2015'te yaklaşık 700 bin, krizden bu yana da 6 buçuk milyon kişiye ilave istihdam sağladıklarını anımsatarak, özellikle kadınların istihdamını artırdıklarını, AK Parti hükümetlerinin mali disiplini çok önemli bulduğunu, 2016'nın ilk üç ayında bütçenin fazla verdiğini aktardı.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"Bankacılık sektörünü sağlam bir zemine oturttuk. Acaba şu an AK Parti değil de herhangi bir muhalefet partisi iktidarda olsaydı, bu pozitif tablo ortaya çıkabilir miydi, mümkün müydü? Kendi partisini yönetmekten aciz olanlar, partisini paralel yapının sözcüsü haline getirenler, Türkiye'yi yönetebilir mi Allah aşkına? Kendi partilerini yönetemeyenlerden, proje üretemeyenlerden, siyaset geliştiremeyenlerden bu millete hayır gelir mi? Görüyorsunuz, her biri kendi içinde mücadeleye düştü, kurultay kavgalarına girdiler, kongre kavgalarına girdiler. Ama biz, sizinle beraberiz. Arkamızda millet, önümüzde ufuk, yeni yollara düştük. Siyasi nezakete sahip olmayanlardan, her kelimesiyle haya ve edep dışına çıkan açıklamalar yapanlardan bu millete hayır gelir mi?"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerine giderken, bütün vatandaşların doğumdan emekliye kadar ki ihtiyaçlarını hesaba katan vaatlerde bulunduğunu anımsatarak, üç ayda söz verdikleri bütün vaatlerin yüzde 100'ünü yerine getirdiklerini belirtti.

AK Parti'nin hiçbir zaman mazeretlerin arkasına saklanmadığını kaydeden Davutoğlu, "Biz mazeretlerin, bahanelerin arkasına saklanacak bir hareket değiliz, söz verdik ve yaptık." dedi.

Başbakan Davutoğlu, birilerinin Türkiye'nin içine kapanmasını, kardeş kavgası içine girmesini, küçülmesini ve istikrarsızlaşmasını istediğini söyledi.

"Birileri Türkiye kendi dertleriyle meşgul olsun, etraftaki dizaynlara müdahil olmasın istiyor." diyen Davutoğlu, bu planların, mühendisliklerin ve oyunların farkında olduklarını kaydetti.

Hain odaklarla sonuna kadar mücadele edeceklerinin altını çizen Davutoğlu, "Bu aziz ülkenin her bir şehri, her bir ilçesi, her bir beldesi, her bir mezrası, her bir ovası, her bir dağı hain teröristlerden temizleninceye kadar gece gündüz mücadeleye kararlıyız. Türkiye'yi yeniden içe kapanık, sorunlar üreten, sorunlarını çözemeyen bir ülke haline dönüştürme çabalarına asla müsaade etmeyeceğiz. Hiç şüpheniz olmasın." ifadelerini kullandı.

DERSLERİNİ ALDILAR

Alandaki vatandaşların "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklindeki sloganlarının ardından Davutoğlu, şöyle devam etti:"İşte aşkla söylediğiniz bu sözü, bütün doğu, batı illerimizde duydum. 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', herkes bunu böyle bilecek. Teröre, teröriste destek verenlere asla taviz vermeyeceğiz. Kardeşliğimize, şehirlerimize, tarihi mirasımıza zarar vermelerine asla müsaade etmeyeceğiz. Hevesleri kursaklarında kalacak. Sizler de görüyorsunuz, kazdıkları çukurlara kendileri düştü. İnsan içine çıkacak yüzleri kalmadı. Milletimizden, Kürt kardeşlerimizden tepki görünce şimdi de çark ediyorlar. 'Şurada yanlış yaptık, burada yanıldık' demeye başladılar. Yavaş yavaş derslerini aldılar. Milletimiz gerçek yüzlerini gördü. Ama bilsinler, son silah magmaya kadar gömülmedikçe terörizmle mücadelemiz bitmeyecek. Son silah terk edilene kadar."

HİÇ KİMSE SİYASETİN KORUMASI ALTINDA, TERÖRE, TERÖRİSTE DESTEK VEREMEZ

Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerine gidildiğinde oynanan oyunları, yalanları tüm Türkiye'nin gördüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:"Kobani olaylarından bu yana teröre güzellemeden başka bir şey yapmadılar. Milletin huzuruna, emniyetine kasteden eli kanlı eşkıyalarına yandaş oldular, onları desteklediler. Teröristlerin taziye çadırlarında milletin sabrını zorladılar. Biz bunlara sessiz kalmadık, kalmıyoruz, kalmayacağız. Siyaseti arındırmak için yola çıktık. Siyasetin kirlenmesine asla izin vermeyeceğiz. Hiç kimse siyasetin koruması altında, teröre, teröriste destek veremez. Hiç kimse suçlulara yardım ve yataklık etmek için koruma zırhına gizlenemez. Hiç kimse hukuksuz eylemlerine hukuki bir kılıf bulamaz. İşte bu nedenle gururla söylüyorum, sizin Meclis'e gönderdiğiniz 316 yiğit AK Partili milletvekili yekvücut olarak, tek bir imzayla, 316 imzayla dokunulmazlıklarla ilgili gereken adımı attı. Bunu bizden siz istediniz, biz de yaptık. 'Hodri meydan' dedik ve 'Yiğit olan meydana gelsin' dedik, baktık ki 316 AK Parti yiğidi, yanında başka yiğit yok."

"Blöf yapıyoruz zannettiler, geri adım atarız zannettiler" diyen Davutoğlu, "CHP hemen çark etti. Dokunulmazlıkları kaldıralım derken, teklif gelince, 'Beraber teklif verelim' deyince 'Hayır olmaz' dediler. Şimdi biz teklifi verince arkamızdan geliyorlar. Onlara ancak ve ancak bizim ayak izlerimizi arkadan takip etmek düşer. Onlar bizim ayak izlerimizi takip edecekler. Biz önde yürüyeceğiz, onlar arkadan sadece takip edecekler. Çünkü onlarda öne çıkacak yürek yok. Çünkü onlarda milletin huzuruna çıkacak ak bir alın yok. Çünkü onlarda milletle bütünleşen bir gönül yok." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun parti genel başkanlığına kasetle geldiği günden bu yana hem CHP siyasetini hem de Türk siyasetini aşağıya çektiğini ve sürekli hakaret edip iftira attığını belirtti.

GEMİ AZIYA ALDI

1 Kasım seçimlerinde CHP'nin birçok ilde milletvekili çıkaramadığını ve Türk halkından ders aldığını kaydeden Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:"Şimdi de bizden bir ahlak ve siyaset dersi alacaklar. Yeni CHP derken eski CHP'nin bile gerisine düştü. Son zamanlarda iyice gemi azıya aldı ve seviyesini iyice aşağıların aşağısına çekti. Kendi uydurduğu bir iftira üzerinden bize hakarete başladı. Yaşanan kötü, iğrenç, alçak bir suç ki hepimiz lanetledik Karaman'daki olayı. Net bir şekilde lanetlediğimiz halde, en ağır cezanın verilmesi için gerekli hukuki süreçler başladığı halde o sapıkla uğraşacaklarına bizimle uğraşmaya kalktılar. Çünkü çaresiz, yapacak bir şey yok. Elinden başka bir şey gelmiyor. Bildiği tek şey hakaret etmek, iftira atmak. Başarısız bir genel başkan, girdiği tüm seçimleri kaybediyor, partisine hakim değil, siyaset üretemiyor, millete hizmet için hiçbir şey yapmıyor. 'Dersini aldı' dedim, daha saymama gerek var mı? Bu başarısızlıklarını örtmek için iftira ile hakaret ile gündem değiştirmeye çalışıyor. Şimdi de dokunulmazlık meselesini çarpıtıyor. Konuyu alakasız bir mecraya çekerek dolaylı olarak terör destekçilerine siper oluyor."

Kılıçdaroğlu'nun yıllarca dokunulmazlık üzerinden AK Parti'yi suçladığına ve 'Gelin dokunulmazlıkları kaldıralım' dediğine dikkat çeken Davutoğlu, kendilerinin ise siyaseti zayıflatacak, siyasetçinin gücünü zayıflatacak hiçbir sinsi plana müsaade etmeyeceklerini söylediklerini hatırlattı. Davutoğlu, "Onların niyeti farklıydı. Biz onu gördük ve oyunlarını boşa çıkardık.Teröre destek veren milletvekiline siper olmak, bu milletvekillerini yargıdan kaçırmak için akıllarınca birlikte bize meydan okudular. Biz de ak ile kara belli olsun, takke düşsün, her şey görünsün diye kim teröre karşı, kim teröre siper oluyor belli olsun diye dedik ki bütün fezlekelere birden yargı yolunu açalım, tüm fezlekelere yargı yolunu açacak Anayasa değişikliği teklifini verdik." diye konuştu.

AK Parti'nin tüm milletvekilleriyle dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin anayasa değişikliği teklifine firesiz imza verdiğini söyleyen Davutoğlu, partilerindeki hiçbir milletvekilinin hesap vermekten korkmadığını söyledi.

AK Parti'nin millete ve yargıya veremeyecek bir hesabı bulunmadığının altını çizen Davutoğlu, hesap gününe inandıklarını, hesapların en büyüğünü Allah'a vermeye ahdettiklerini kaydetti.

Abdestlerinden şüphelerinin olmadığını, o yüzden tüm milletvekillerinin tereddüt etmeden teklife imza attığını vurgulayan Davutoğlu, muhalefet milletvekillerinden de aynı samimi ve dürüst tavrı beklediklerine işaret ederek, şöyle devam etti:"Genel Kurul'a gelince göreceğiz. İnanıyorum ki milletimizin de bu meselenin uzatılmasına, konunun başka mecralara saptırılmasına tahammülü yok. Buradan bütün milletvekillerine çağrım, teröre destek veren, terör örgütünün sözcülüğüne soyunan milletvekillerine siper olmamaları ve Genel Kurul'da teklifimizin geçmesi için oy kullanmalarıdır. Ama bakıyorsunuz diğer tarafta CHP Genel Başkanı çıktı, bu konuyu çarpıtma çabası içerisine girdi. Yıllardır dokunulmazlıkları dillerine dolayanlar şimdi çıkmış ucuz kahramanlık peşine düşmüş. Hem ucuz bir kahramanlık hem ucuz bir siyaset. Üslubunda, ahlakında, siyasetinde bir nezaket, zarafet olmadığı gibi siyasi anlamda da atacağı yeni bir adım yok. Aklı sıra partimize yönelik yeni bir iftira kampanyası startı veriyor. Ama milletimiz geçmişten günümüze, kimin özgürlükçü, kimin vesayetçi olduğunu çok iyi biliyor. Onun için de herkes 1 Kasım'da dersini aldı. Milletvekilleri, siyasetçiler vesayet altına girsin diye dokunulmazlıkları tamamen kaldırmak isteyen kendisi, şimdi de çıkmış ucuz kahramanlık yapıyor. Dediğim gibi, bizi arkadan ancak takip ederler. Ayak izlerimizi takip etsinler. Doğru yolu o zaman görecekler."

"Teröristleri ve terörü kınamaktan daha çok hükümetimizi suçlamakla uğraştılar. Herhalde bundan sonra da kendisini özgürlükçü, bizi de özgürlükleri kısıtlayan bir parti olarak gösterme çabası içerisine girecek" ifadelerini kullanan Davutoğlu, "Ama boş çaba, üslubunu düzeltmeyenler, millete hizmetten kaçanlar böyle sığ ve seviyesiz tarzlarıyla Türkiye'nin de partisinin de önündeki en büyük engeldir. Milletimiz her seferinde ders vermesine rağmen bir kez olsun derslerini almayanların ülkemize,

Türkiye'ye verecekleri hiçbir şey yok. Ettikleri hakaretlere karşılık biz sadece şunu diyoruz, gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz." şeklinde konuştu.

ONLAR HAYIRLI BİR İŞE HİÇBİR ZAMAN 'EVET' DEMEDİ

Türkiye'nin kısır tartışmalarla zaman kaybetmesini, kutuplaşmasını isteyenlere izin vermeyeceklerini ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti: "Kutuplaşmadan, kavgadan, kısır tartışmalardan medet umanlara asla izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi kutuplaştırdıkça, kısır tartışmalara çektikçe kendi koltuklarını sağlama almaya çalışanlara izin vermeyeceğiz. Aynı tavrı bakın yeni anayasa sürecinde de sergilediler. Millete, kendi seçmenlerine söz verdikleri halde uzlaşma komisyonundan, masadan kaçtılar. Şimdi de o ayıbın üstünü örtmeye çalışıyorlar. Biz, yeni bir anayasa yapalım, Türkiye'nin üzerinde uzlaştığı, sivil, demokratik, özgürlükçü bir anayasamız olsun diye çaba sarf ettik, istişare mekanizmalarını açık tuttuk. Onlar ise Meclis'te oluşan komisyondan çekildiler, engelleme çabası içerisine girdiler. Çünkü onlar, darbe dönemlerinin ürünleri, biz ise millet siyasetinin sonucuyuz. Anayasa Komisyonu'nu kilitleyecek öneriler getirdiler, dayatmalarda bulundular. Kendisine bir çağrıda bulunarak, 'Darbe hukukunu ayıklamaya yönelik ayrı bir komisyon kuralım, bu komisyonun çalışmalarını engellemeyelim' dedim. Hepiniz şahitsiniz, cevap geldi mi? Gelmez, onlar hayırlı bir işe hiçbir zaman 'evet' demediler. Onlar millet için atılan hiçbir adıma destek vermediler. Onların amacı, niyeti farklı. Onların derdi ne yeni anayasa ne de yeni Türkiye. 'Yeni CHP' diyerek geldiler, eskisinden beter hale götürdüler. AK Parti olarak tüm çabamız yeni Türkiye'yi inşa etmektir."

Davutoğlu "Önümüzdeki birkaç ay içinde yeni anayasa taslağını hazırlayacağız ve milletimizin, Meclisimizin huzuruna çıkacağız. Biz, Türkiye'nin sorunlarını, milletimizin beklentilerini, günümüzün meselelerini, gereklerini çok iyi bilen bir hareketiz. Hazırlayacağımız anayasa, milletimizin sorunlarına çare olacak, ihtiyaçlarını karşılayacak bir anayasa olacak." diye konuştu.

Anayasa ile Türkiye'nin milletin vekilleri ile yapılmış sivil, özgürlükçü ve demokratik bir anayasaya kavuşacağını vurgulayan Davutoğlu, yeni anayasanın Türkiye'nin yüzüncü yıla güçlü bir ülke olarak girmesini temin edeceğini bildirdi.

Türkiye'yi her alanda daha ileri taşıyacaklarını anlatan Başbakan Davutoğlu, "Ekmeğimizi, aşımızı, refahımızı, kardeşliğimizi, birlik ve dirliğimizi daha da artıracağız. Bizler nefret ve şiddet dilini reddediyoruz. Bizler, istisnasız, ayrım yapmaksızın bütün vatandaşlarımızın hukukunu koruyoruz. Bütün vatandaşlarımızın asayişini, güvenliğini, can ve mal emniyetini sağlamanın derdindeyiz. Biz bugüne kadar birlik dedik. Bu noktada tarihi adımlar attık. Kardeşliğimize helal getirecek, milli birliğimize zarar verme noktasına gelmiş uygulamaları biz kaldırdık. Tüm Türkiye'ye, hiçbir bölgeyi diğerinden ayırmadan yatırımlarımızı götürdük, hizmet üretmeye devam ettik." ifadesini kullandı.

Bu kapsamda Düzce'yi kalkındırmaya devam edeceklerini belirten Davutoğlu, 14 yılda Düzce'ye 6 buçuk milyar lira yatırım ve destek sağladıklarını, eğitim, sağlık ve ekonomi alanında kente gerçekleştirdikleri yatırımlara değindi.

FINDIK FİYATLARIYLA İLGİLİ TALİMAT VERDİM

Düzcelilerin fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntılarını bildiklerini ve bu sıkıntının aşılması için talimat verdiğini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, "Gerekli çalışmalar yapılır ama hiçbir zaman fındık üreticimizi üzmeyiz." dedi.

Davutoğlu, Düzceli çiftçilere 2014'te, 180 milyon lira tutarında faiz indirimli tarımsal kredi desteği sağladıklarını ifade ederek, 2004'te Düzce'nin teşvik kapsamına alındığını, 2002'de mevcut olan ama çalışmayan organize sanayi bölgesinin çalışır hale getirildiğini anımsattı.

Düzce'de 7 bin kişinin istihdam edildiği 2 organize sanayi bölgesi bulunduğuna işaret eden Başbakan Davutoğlu, "Bu arada bir müjde daha vereyim, daha fikir aşamasındaydı ama Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımızla konuştuk, inşallah Düzce'de Oyuncak İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kuracağız. Milli kültürümüze uygun oyuncakların üretim merkezi Düzce olacak. Bütün Türkiye'ye, gönül coğrafyamıza buradan özel bir ihtisas organize sanayi bölgesi kuracağız." diye konuştu.

Gelecek dönemde, Akçakoca ilçesinin hastaneye kavuşturulacağı müjdesini de paylaşan Davutoğlu, Bolu Dağı geçişindeki yol onarımının süreceğini, 501 konut daha inşa edileceğini, en iyi mimari ile Düzce ve Bolu havzasına konutlar yapılacağını kaydetti.

Davutoğlu, terminal binasının yapımına hızla devam edildiğini belirterek, şunları söyledi:

 

"İnşallah belediyemiz, yapımını temmuz ayına kadar bitirecek. Belediyemiz eliyle Melen Su Park Projesi'ni hayata geçiriyoruz. Birinci etabın yapımına başladık, ikinci etabın da proje ihalesini inşallah yakında yapacağız. Proje ile Melen Çayı üzerine yapay bir ada inşa edilirken, çevresinde ise amfitiyatro, lunapark, kafeteryalar, aquapark, kır düğünü evleri, aile yaşam merkezi ve kapalı yüzme havuzu ile su sporları merkezi oluşturacak. Hayırlı mübarek olsun."

DÜZCE'YE HER ŞEY YAKIŞIR

"Düzce'ye her şey yakışır" diyen Davutoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:"İlimize içme suyu sağlamak amacıyla Uğur Suyu Barajı'nın yapım talimatını verdik. Baraj inşaatını 2016 yılı yatırım programına aldık. Barajın proje hazırlanması bu yıl tamamlanarak, inşaat ihalesini inşallah gerçekleştireceğimizin müjdesini de vermek istiyorum. İşletmedeki Düzce Ovası sulamasına ait 133 bin dönüm arazinin sulama şebekesini rehabilite edip kapalı borulu sistemle daha iyi şartlarda sulama yapmayı amaçlıyoruz. Akçakoca Spor Salonu'nun yapımına devam ediyoruz. Kilimli ve Gümüşova'da organize sanayi bölgesi kuruluş çalışmalarını tamamladık, yapılandırma çalışmalarına devam ediyoruz. İnşallah bu hizmet siyaseti hız kesmeden devam edecek. Sizler bizim arkamızda durdukça, bizlere destek verdikçe, bilin ki bize durmak haramdır."

 
Terör örgütü çöktü
 
BAL’da Aşkale üzüntüsü..!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Biz enerjiyi milletimizden alırız’
Başbakan Davutoğlu, ""Biz enerjiyi milletimizden alırız, hem çalışırız ...
‘Herkesin nasibi gönlü kadardır’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara Ticaret Odası ...
En büyük beklenti: Yeni anayasa
AK Parti Genel Başkanı, Başbakan Davutoğlu, her hafta vurguladığı bir ...
 
‘Önce edep’
Öğrencilere seslenen Sekmen, '“Geleceği inşa edecek olan sizlere tembihim ...
Davutoğlu’ndan, Kelam, Kalem ve Kemal vurgusu
Davutoğlu, "Bilinsin ve bu feth-i mübin ile taçlanmış bu aziz mabet bilsin ...
Sekmen: ‘Yüreklerimiz kardeşlikte buluşsun’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Regaib Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
‘Sorunu göreceğiz, çözümü üreteceğiz’
İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala: “ Eski Türkiye’de olduğu gibi sorunları ...
“Benim yerim milletimin yanıdır”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Benim yerim, milletimin yanıdır, onun seçilmiş ...
‘Kardeşlik yaklaşımımızı sarsamayacaklar’
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "İnsanların eline ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva